
Hjemmelagde Nama (Ferske) Udon-nudler
Lær hvordan du lager deilige, ferske udon nudler hjemme med vår enkle oppskrift på homemade nama udon. Perfekt for en autentisk japansk middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper brødmel
- 2. 1 1/2 kopper hvetemel
- 3. 1 teskje salt
- 4. 1 kopp vann
Fremgangsmåte
- 11. Bland sammen brødmel, hvetemel og salt i en stor bolle. Rør inn vann litt etter litt til deigen samler seg til en grov ball.
- 22. Vend deigen ut på et arbeidsbord og elt den til den er glatt og elastisk, ca. 15 minutter. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten.
- 33. Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i to. Dryss mel på deigen, kjevlen og arbeidsflaten. Kjevle ut én del av deigen til en rektangulær leiv ca. 1/16 tommer tykk. Brett rektanglet i tre like deler som en konvolutt. Skjær deigen i tynne strimler på tvers. Gjør det samme med den andre delen av deigen.