
Biffstrimler med saus
Lær hvordan du lager saftig beef tips med deilig gravy. En enkel og smakfull oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss smør, eller etter smak
- 2. 1 pund storfekjøtt til gryte, skåret i 1/2 tomme biter
- 3. 2 bokser (ca. 10,75 oz) kremet soppsuppe
- 4. 2 1/2 kopper melk
- 5. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 6. Potetmos:
- 7. 4 poteter, skrellet og skåret i terninger, eller mer etter smak
- 8. 1/4 kopp smør, eller etter smak
- 9. 1/4 kopp melk, eller etter smak
- 10. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 11. Mais:
- 12. 2 bokser (ca. 15,25 oz) hel mais, drenert
Fremgangsmåte
- 11. Stek inn i en stor stekepanne på middels varme til den er brunet på alle sider, omtrent 20 minutter. Rør inn soppsuppe, 2 1/2 kopper melk, salt og pepper. Dekk til og la det småkoke, av og til omrøring, til det har tyknet til sausaktig konsistens, minst 1 time.
- 22. Legg potetene i en stor kjele og dekk med vann; kok opp. Reduser varmen til middels-lav og la det småkoke til de er møre, omtrent 20 minutter. Sil av vannet. Tilsett 1/4 kopp smør, 1/4 kopp melk, salt og pepper; pisk med en elektrisk mikser til det er glatt.
- 33. Varm opp mais i en kjele på middels varme til det er mørt, omtrent 15 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 44. Hell storfekjøtt og saus over potetmosen, og plasser maisen på siden før servering.