Biffstrimler med saus

Biffstrimler med saus

Lær hvordan du lager saftig beef tips med deilig gravy. En enkel og smakfull oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss smør, eller etter smak
  • 2. 1 pund storfekjøtt til gryte, skåret i 1/2 tomme biter
  • 3. 2 bokser (ca. 10,75 oz) kremet soppsuppe
  • 4. 2 1/2 kopper melk
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 6. Potetmos:
  • 7. 4 poteter, skrellet og skåret i terninger, eller mer etter smak
  • 8. 1/4 kopp smør, eller etter smak
  • 9. 1/4 kopp melk, eller etter smak
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 11. Mais:
  • 12. 2 bokser (ca. 15,25 oz) hel mais, drenert

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek inn i en stor stekepanne på middels varme til den er brunet på alle sider, omtrent 20 minutter. Rør inn soppsuppe, 2 1/2 kopper melk, salt og pepper. Dekk til og la det småkoke, av og til omrøring, til det har tyknet til sausaktig konsistens, minst 1 time.
  2. 22. Legg potetene i en stor kjele og dekk med vann; kok opp. Reduser varmen til middels-lav og la det småkoke til de er møre, omtrent 20 minutter. Sil av vannet. Tilsett 1/4 kopp smør, 1/4 kopp melk, salt og pepper; pisk med en elektrisk mikser til det er glatt.
  3. 33. Varm opp mais i en kjele på middels varme til det er mørt, omtrent 15 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. 44. Hell storfekjøtt og saus over potetmosen, og plasser maisen på siden før servering.