Beef Rendang

Beef Rendang

Lær hvordan du lager en autentisk beef rendang, en krydret indonesisk gryte med kjøtt og kokosmelk. Enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp mild olivenolje
  • 4 sjalottløk
  • 1 mild rød chili, frø fjernet, eller etter smak
  • 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 2 teskjeer rekepaste
  • 1 2-tommers stykke fersk sitrongress
  • 1 2-tommers stykke fersk ingefærrot
  • 1 teskje malt gurkemeie
  • 3/4 kopp kokosmelk, eller etter behov
  • 1/3 kopp palmesukker
  • 4 kaffirlimeblader
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt nellik
  • 2 teskjeer havsalt, eller etter smak
  • 2 teskjeer hvit pepper, malt
  • 2 1/4 pund storfekjøtt, skåret i terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Bland olivenolje, sjalottløk, chili, hvitløk, rekerpasta, sitrongress, ingefærrot og gurkemeie i en food processor til en jevn pasta, ca. 30 sekunder til 1 minutt.
  2. 2Varm opp pastaen i en stor kjele på middels varme til den blir svært aromatisk, ca. 3 minutter. Tilsett kokosmelk, palmesukker, kaffirlimeblader, kanel, nellik, havsalt og hvit pepper. Kok opp blandingen og la den småkoke til den tykner litt, ca. 10 minutter. Rør inn storfekjøtt; skru ned varmen og la det småkoke forsiktig. La det koke til storfekjøttet er mørt og sausen har blitt tykk, med jevne mellomrom, ca. 20 minutter. Ta ut kaffirlimebladene før servering.