Gammeldags bønnesuppe med hveteperler

Gammeldags bønnesuppe med hveteperler

oppskrift på gammeldags bønnesuppe med hvete bær, perfekt for en varm og næringsrik forrett eller middag. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 hammebone
  • 2. vann til å dekke
  • 3. 8 unser tørkede navy-bønner
  • 4. 8 unser tranebærbønner
  • 5. 8 unser hvetebær
  • 6. 1 ss sellerisalt
  • 7. 1 ss tørket timian
  • 8. 1 ss tørket oregano
  • 9. 2 dråper Worcestershire-saus, eller etter smak
  • 10. nykvernet svart pepper etter smak
  • 11. 8 unser tørkede linser
  • 12. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 13. 2 modne tomater, hakket
  • 14. 1 moden avokado, hakket
  • 15. 2 grønne løk, skivet, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg hamknoen i en langsomkoker. Hell i nok vann til å dekke. Kok på lav varme til du har en aromatisk kraft, 12 til 15 timer.
  2. 22. Legg navybønner, tranebærbønner og hvete i en stor beholder og dekk med flere centimeter kaldt vann; la det trekke i 8 timer eller over natten. Sil av vannet.
  3. 33. Fjern hamknoen fra kraften. Tilsett bønner og hvete. Rør inn sellerisalt, timian, oregano, Worcestershire-saus og svart pepper. Kok på høy varme til bønnene er møre, men fortsatt faste å bite i, ca. 4 timer.
  4. 44. Rør inn linser i langsomkokeren. Kok på høy varme til de er møre, ca. 1 time. Smak til med salt og svart pepper. Server suppen toppet med hakkede tomater, avocado og grønn løk.