
Gammeldags bønnesuppe med hveteperler
oppskrift på gammeldags bønnesuppe med hvete bær, perfekt for en varm og næringsrik forrett eller middag. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 hammebone
- 2. vann til å dekke
- 3. 8 unser tørkede navy-bønner
- 4. 8 unser tranebærbønner
- 5. 8 unser hvetebær
- 6. 1 ss sellerisalt
- 7. 1 ss tørket timian
- 8. 1 ss tørket oregano
- 9. 2 dråper Worcestershire-saus, eller etter smak
- 10. nykvernet svart pepper etter smak
- 11. 8 unser tørkede linser
- 12. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 13. 2 modne tomater, hakket
- 14. 1 moden avokado, hakket
- 15. 2 grønne løk, skivet, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg hamknoen i en langsomkoker. Hell i nok vann til å dekke. Kok på lav varme til du har en aromatisk kraft, 12 til 15 timer.
- 22. Legg navybønner, tranebærbønner og hvete i en stor beholder og dekk med flere centimeter kaldt vann; la det trekke i 8 timer eller over natten. Sil av vannet.
- 33. Fjern hamknoen fra kraften. Tilsett bønner og hvete. Rør inn sellerisalt, timian, oregano, Worcestershire-saus og svart pepper. Kok på høy varme til bønnene er møre, men fortsatt faste å bite i, ca. 4 timer.
- 44. Rør inn linser i langsomkokeren. Kok på høy varme til de er møre, ca. 1 time. Smak til med salt og svart pepper. Server suppen toppet med hakkede tomater, avocado og grønn løk.
