
Kylling i Panang-karri uten kokosmelk
oppskrift på kokosmelk-fri panang curry med kylling, perfekt for en smakfull og allergivennlig middag uten kokosmelk. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper lett fløte
- 1/4 teskje kokosekstrakt, eller etter smak
- 1/4 kopp Panang-stil rød currypaste
- 2 spiseskjeer kyllingkraft, eller etter smak
- 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst, i terninger
- 1/2 rød paprika, hakket
- 1/2 grønn paprika, hakket
- 1/2 hvit løk, hakket
- 2 spiseskjeer asiatisk fiskesaus (nam pla)
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje tørket basilikum
- 1 spiseskje hvetemel, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Varm opp krem og kokosnøkkel ekstrakt i en stekepanne eller wok over middels høy varme. Visp sammen currypaste og kyllingbuljong i en bolle; rør det inn i kremblandingen og la det småkoke. Tilsett kylling, dekk til, og kok akkurat til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, omtrent 3 minutter.
- 2Rør inn rød paprika, grønn paprika, løk, fiskesaus, sukker, hvitløk og basilikum i curryblandingen. Sett på lokket igjen; kok til grønnsakene er akkurat gjennomkokte, ca. 3 minutter til. Rør inn mel for å tykne til ønsket konsistens.