Dobbel Pork Carnitas
Lær hvordan du lager deilige double-pork carnitas med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagsbordet, full av smak og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 pund benfri svinekam (Boston butt), skåret i 3,8 cm biter
- 2. 1 pund svinefett, skåret i 2,5 cm biter
- 3. 1 kopp hjemmelaget kyllingkraft eller lavsaltet kyllingbuljong
- 4. 1 spiseskje (fylt) kosher salt
- 5. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 6. Varm mais tortillas, hakket hvit løk, limebåter, skivet avokado, tørket oregano, hakket koriander og revet kål (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. Legg svinekjøttskulder, svinefett, kraft, salt og pepper i en stor, tykk gryte; dekk til og kok opp på middels-lav varme. Skru ned varmen og la det småkoke til svinekjøttet er mørt og lett kan rives i stykker, omtrent 2 timer. Fjern lokket; kok i 10 minutter for å redusere væsken (men ikke helt). Ta av varmen. Overfør halvparten av svinekjøttet og grytejuicen til en stor stekepanne, helst non-stick, og kok på høy varme til væsken har fordampet og svinekjøttet begynner å steke i sitt eget fett. Stek, rør av og til, og trykk på svinekjøttet med en skje for å bryte opp, til det er brunt og akkurat begynner å bli sprøtt, 10–15 minutter. De fleste bitene skal være på størrelse med en munnfull, med noen mindre, revne og superkrispe biter i fettlaget. Bruk en hullsleiv til å overføre til et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt og fuktig. Gjenta med resten av svinekjøttet. Server carnitas med tortillalefser, løk, lime, avocado, urter og kål.
- 22. Legg svinekjøttskulder, svinefett, kraft, salt og pepper i en stor, tykk gryte; dekk til og kok opp på middels-lav varme. Skru ned varmen og la det småkoke til svinekjøttet er mørt og lett kan rives i stykker, omtrent 2 timer. Fjern lokket; kok i 10 minutter for å redusere væsken (men ikke helt). Ta av varmen.
- 33. Overfør halvparten av svinekjøttet og grytejuicen til en stor stekepanne, helst non-stick, og kok på høy varme til væsken har fordampet og svinekjøttet begynner å steke i sitt eget fett. Stek, rør av og til, og trykk på svinekjøttet med en skje for å