Ølmarinert kylling med asiatiske smaker

Ølmarinert kylling med asiatiske smaker

Lær hvordan du lager saftig kylling marinert i øl og krydret med autentiske asiatiske smaker. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 1/2 til 2 pounds kylling
  • 2. 1 12-unse boks øl
  • 3. 6 grønne løk, hakket
  • 4. 1/2 kopp soyasaus
  • 5. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 6. 2 spiseskjeer (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 7. 2 spiseskjeer hakket, skrelt fersk ingefær
  • 8. 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 9. 1 spiseskje orientalsk sesamolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland alle ingrediensene i en stor, tett forseglet plastpose. Sett i kjøleskapet i 1 time, eller opptil 1 dag, og snu posen av og til. Forvarm ovnen til 175°C. Plasser kylling og marinade i en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm. Stek kyllingen til saften er klar når låret stikkes, og pensle av og til, ca. 1 time og 20 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Hell ut stekesjyen i en middels stor kjele; skum av fettet og kast det. Kok opp til sausen er redusert til 2,5 dl, ca. 6 minutter. Server kyllingen med sausen.