Ølmarinert kylling med asiatiske smaker
Lær hvordan du lager saftig kylling marinert i øl og krydret med autentiske asiatiske smaker. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 1/2 til 2 pounds kylling
- 2. 1 12-unse boks øl
- 3. 6 grønne løk, hakket
- 4. 1/2 kopp soyasaus
- 5. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 6. 2 spiseskjeer (pakket) gyllenbrunt sukker
- 7. 2 spiseskjeer hakket, skrelt fersk ingefær
- 8. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 9. 1 spiseskje orientalsk sesamolje
Fremgangsmåte
- 11. Bland alle ingrediensene i en stor, tett forseglet plastpose. Sett i kjøleskapet i 1 time, eller opptil 1 dag, og snu posen av og til. Forvarm ovnen til 175°C. Plasser kylling og marinade i en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm. Stek kyllingen til saften er klar når låret stikkes, og pensle av og til, ca. 1 time og 20 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Hell ut stekesjyen i en middels stor kjele; skum av fettet og kast det. Kok opp til sausen er redusert til 2,5 dl, ca. 6 minutter. Server kyllingen med sausen.