Røstet laks med horseradish crème fraîche

Røstet laks med horseradish crème fraîche

oppdag hvordan du lager perfekt røkelaks med horseradish crème fraîche. enkel oppskrift som passer til forrett eller hovedrett, full av smak og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp kosher salt pluss 1 teskje
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 1 spiseskje ferskt revet appelsinskall (fra 3 mellomstore appelsiner)
  • 4. 2 1/4 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 5. 10 (7-ounce) laksefileter, helst vill konge-laks, uten skinn
  • 6. 1 kopp crème fraîche
  • 7. 4 teskjeer ferdiglaget hvit pepperrot, drenert
  • 8. 1 teskje eplecidereddik
  • 9. 6 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor bolle, visp sammen 1/2 kopp salt, sukker, appelsinskall og 2 teskjeer pepper. Gni inn laksefiletene med krydderblandingen og legg dem på en rist som er satt over et stort, rimet stekebrett. Sett det i kjøleskapet og la det stå i 1 time. I en middels stor bolle, visp sammen crème fraîche, horseradish, eddik, resten av 1 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper. La det stå i kjøleskapet til det skal brukes. Forvarm ovnen til 230°C. Smør et stort, rimet stekebrett med olje. Tørk laksefiletene forsiktig med papirhåndklær. I en stor non-stick panne, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Legg 3 til 4 fileter med skinnsiden ned, og stek til undersiden er gyllenbrun, ca. 5 minutter. Overfør filetene med skinnsiden opp til stekebrettet. Stek resten av laksefiletene i 2 omganger, tørk pannen ren mellom hver gang og tilsett 2 spiseskjeer olje før neste batch. Overfør laksefiletene til ovnen og stek dem akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter. Server med horseradish crème fraîche.
  2. 22. I en middels stor bolle, visp sammen 1/2 kopp salt, sukker, appelsinskall og 2 teskjeer pepper. Gni inn laksefiletene med krydderblandingen og legg dem på en rist som er satt over et stort, rimet stekebrett. Sett det i kjøleskapet og la det stå i 1 time.
  3. 33. I en middels stor bolle, visp sammen crème fraîche, horseradish, eddik, resten av 1 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper. La det stå i kjøleskapet til det skal brukes.
  4. 44. Forvarm ovnen til 230°C. Smør et stort, rimet stekebrett med olje. Tørk laksefiletene