Røstet laks med horseradish crème fraîche
oppdag hvordan du lager perfekt røkelaks med horseradish crème fraîche. enkel oppskrift som passer til forrett eller hovedrett, full av smak og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp kosher salt pluss 1 teskje
- 2. 1 kopp sukker
- 3. 1 spiseskje ferskt revet appelsinskall (fra 3 mellomstore appelsiner)
- 4. 2 1/4 teskjeer nykvernet svart pepper
- 5. 10 (7-ounce) laksefileter, helst vill konge-laks, uten skinn
- 6. 1 kopp crème fraîche
- 7. 4 teskjeer ferdiglaget hvit pepperrot, drenert
- 8. 1 teskje eplecidereddik
- 9. 6 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle, visp sammen 1/2 kopp salt, sukker, appelsinskall og 2 teskjeer pepper. Gni inn laksefiletene med krydderblandingen og legg dem på en rist som er satt over et stort, rimet stekebrett. Sett det i kjøleskapet og la det stå i 1 time. I en middels stor bolle, visp sammen crème fraîche, horseradish, eddik, resten av 1 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper. La det stå i kjøleskapet til det skal brukes. Forvarm ovnen til 230°C. Smør et stort, rimet stekebrett med olje. Tørk laksefiletene forsiktig med papirhåndklær. I en stor non-stick panne, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Legg 3 til 4 fileter med skinnsiden ned, og stek til undersiden er gyllenbrun, ca. 5 minutter. Overfør filetene med skinnsiden opp til stekebrettet. Stek resten av laksefiletene i 2 omganger, tørk pannen ren mellom hver gang og tilsett 2 spiseskjeer olje før neste batch. Overfør laksefiletene til ovnen og stek dem akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter. Server med horseradish crème fraîche.
- 22. I en middels stor bolle, visp sammen 1/2 kopp salt, sukker, appelsinskall og 2 teskjeer pepper. Gni inn laksefiletene med krydderblandingen og legg dem på en rist som er satt over et stort, rimet stekebrett. Sett det i kjøleskapet og la det stå i 1 time.
- 33. I en middels stor bolle, visp sammen crème fraîche, horseradish, eddik, resten av 1 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper. La det stå i kjøleskapet til det skal brukes.
- 44. Forvarm ovnen til 230°C. Smør et stort, rimet stekebrett med olje. Tørk laksefiletene