Røkt hjortekjøtt
Lær hvordan du lager saftig og smakfull roasted venison. En enkel oppskrift for en imponerende hovedrett med viltkjøtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 pund Denver-rost av hjort, delt i seks ganger tre tommer biter
- 2. 2 hvitløkhoder, delt i fedd og knust
- 3. 1/2 kopp frisk salvie- eller timianblader, lett knust
- 4. 1/2 kopp tørr rødvin
- 5. 1/4 teskje malt allehånde
- 6. 1/2 teskje hele svarte pepperkorn, lett knust
- 7. 1/4 kopp pluss 1 1/2 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, delt
- 8. 1 spiseskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 11. Vend kjøttet i tynne skiver med hvitløk, salvie, vin, allehånde, pepperkorn og 1/4 kopp olje i en forseglet pose. Mariner, avkjølt, og snu posen av og til i minst 8 timer. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og la det komme til romtemperatur, ca. 1 time. Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Kast marinaden og tørk kjøttet godt med papir. Strø på alle sider med 1 spiseskje kosher-salt, og deretter 1/2 teskje malt pepper. Varm opp resten av oljen (1 1/2 ss) i en tung, 30 cm stor stekepanne over middels høy varme til den glinser, og brun kjøttet på alle sider i 2 eller 3 omganger, 3–4 minutter per omgang. Overfør til en liten, dyp stekeplate. Stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 52°C (innsatt 5 cm inn i kjøttet) for rått, i 5–8 minutter (avhengig av tykkelsen på kjøttet). La det hvile på et skjærebrett i 10 minutter før du skjærer i tynne skiver på tvers av fibrene.