Ristede grønnsaker

Ristede grønnsaker

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte grønnsaker. Perfekt som tilbehør eller hovedrett, enkelt å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten smørnut squash, i terninger
  • 2. 2 røde paprika, uten frø og i terninger
  • 3. 1 søtpotet, skrelt og i terninger
  • 4. 3 Yukon Gold-poteter, i terninger
  • 5. 1 rød løk, delt i kvarter
  • 6. 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 7. 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 8. 1/4 kopp olivenolje
  • 9. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 10. salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 475 grader Fahrenheit (245 grader Celsius).
  2. 22. I en stor bolle, bland squash, røde paprika, søtpotet og Yukon Gold-poteter. Del rødløk i båter og legg dem i blandingen.
  3. 33. I en liten bolle, rør sammen timian, rosmarin, olivenolje, eddik, salt og pepper. Vend grønnsakene i blandingen til de er godt dekket. Fordel jevnt på en stor stekeplate.
  4. 44. Stek i 35 til 40 minutter i den forvarmede ovnen, rør om hver 10. minutt, eller til grønnsakene er gjennomstekte og har fått fin farge.