Gul squash-grateng
en enkel og smakfull oppskrift på gul squash form med ost og krydder, perfekt for en sommermiddag eller som tilbehør. rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper skivet gul squash
- 2. 1/2 kopp hakket løk
- 3. 35 små kjeks, knust
- 4. 1 kopp revet Cheddar-ost
- 5. 2 egg, pisket
- 6. 3/4 kopp melk
- 7. 1/4 kopp smør, smeltet
- 8. 1 teskje salt
- 9. malt svart pepper etter smak
- 10. 2 spiseskjeer smør
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Legg squash og løk i en stor stekepanne over middels varme. Hell i en liten mengde vann. Dekk til, og kok til squashen er mør, ca. 5 minutter. Sil godt av, og legg i en stor bolle.
- 33. I en middels stor bolle, bland sammen knuste kjeks og ost. Rør inn halvparten av kjeksblandingen i den kokte squashen og løken. I en liten bolle, bland sammen egg og melk, og tilsett dette i squashblandingen. Rør inn 1/4 kopp smeltet smør, og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen i en ildfast form på 23x33 cm. Strø resten av kjeksblandingen over, og legg små klatter med 2 ss smør på toppen.
- 44. Stek i forvarmet ovn i 25 minutter, eller til det er lett gyllent.