Gul squash-grateng

Gul squash-grateng

en enkel og smakfull oppskrift på gul squash form med ost og krydder, perfekt for en sommermiddag eller som tilbehør. rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper skivet gul squash
  • 2. 1/2 kopp hakket løk
  • 3. 35 små kjeks, knust
  • 4. 1 kopp revet Cheddar-ost
  • 5. 2 egg, pisket
  • 6. 3/4 kopp melk
  • 7. 1/4 kopp smør, smeltet
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. malt svart pepper etter smak
  • 10. 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. Legg squash og løk i en stor stekepanne over middels varme. Hell i en liten mengde vann. Dekk til, og kok til squashen er mør, ca. 5 minutter. Sil godt av, og legg i en stor bolle.
  3. 33. I en middels stor bolle, bland sammen knuste kjeks og ost. Rør inn halvparten av kjeksblandingen i den kokte squashen og løken. I en liten bolle, bland sammen egg og melk, og tilsett dette i squashblandingen. Rør inn 1/4 kopp smeltet smør, og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen i en ildfast form på 23x33 cm. Strø resten av kjeksblandingen over, og legg små klatter med 2 ss smør på toppen.
  4. 44. Stek i forvarmet ovn i 25 minutter, eller til det er lett gyllent.