Ovnsbakt asparges
Lær hvordan du lager ovnsbakt asparges på en enkel og smakfull måte. Perfekt som forrett eller tilbehør til hovedretten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 bunt tynne aspargesstenger, trimmede
- 2. 3 spiseskjeer olivenolje
- 3. 1 ½ spiseskjeer revet Parmesanost (valgfritt)
- 4. 1 hvitløksfedd, finhakket (valgfritt)
- 5. 1 teskje havsalt
- 6. ½ teskje malt svart pepper
- 7. 1 spiseskje sitronsaft (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 22. Legg aspargesen i en blandebolle, og drypp over olivenolje. Vend godt slik at alle stengene blir dekket. Strø over parmesanost, hvitløk, salt og pepper. Fordel aspargesen i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til de er akkurat møre, ca. 12 til 15 minutter, avhengig av tykkelsen. Dryss over sitronsaft rett før servering.