
Artisjokk- og spinatlasagne
Lær hvordan du lager en deilig artichoke spinach lasagna med våre enkle steg-for-steg instruksjoner. Perfekt for en smakfull middag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. 9 ukokte lasagnenudler
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 4 hvitløksfedd, hakket
- 5. 1 (410 g) boks grønnsaksbuljong
- 6. 1 ss fersk rosmarin, hakket
- 7. 1 (410 g) boks marinerte artisjokkhjerter, drenert og hakket
- 8. 1 (280 g) pose frossen hakket spinat, tint, drenert og presset tørr
- 9. 1 (800 g) glass tomatpasta
- 10. 3 kopper revet mozzarellaost, delt
- 11. 1 (115 g) pakke urter og hvitløk fetaost, smuldret
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 21. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
- 32. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett nudler og kok i 8 til 10 minutter, eller til de er al dente; sil av vannet.
- 43. Spray en stor stekepanne med matlagingsspray og varm opp på middels høy varme. Surr løk og hvitløk i 3 minutter, eller til løken er myk og sprø. Rør inn buljong og rosmarin; kok opp. Tilsett artisjokkhjerter og spinat; skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn pastasausen.
- 54. Fordel en fjerdedel av artisjokkblandingen i bunnen av den forberedte ildfaste formen; legg et lag med kokte nudler oppå. Strø over ¾ kopp mozzarellaost. Gjenta lagene to ganger til, og avslutt med artisjokkblanding og mozzarellaost. Strø smuldret fetaost på toppen.
- 65. Stek, dekket, i 40 minutter. Fjern lokket og stek i ytterligere 15 minutter, eller til retten er varm og boblende. La den hvile i 10 minutter før den skjæres opp.