Ovnsbakte poteter
Lær hvordan du lager sprø og deilige ovnsbakte poteter. Perfekt som tilbehør til alle typer middager. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/8 kopp olivenolje
- 2. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 3. 1/2 teskje tørket basilikum
- 4. 1/2 teskje tørket marjoram
- 5. 1/2 teskje tørket dill
- 6. 1/2 teskje tørket timian
- 7. 1/2 teskje tørket oregano
- 8. 1/2 teskje tørket persille
- 9. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 10. 1/2 teskje salt
- 11. 4 store poteter, skrelte og i terninger
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 245 grader Celsius (475 grader Fahrenheit).
- 22. I en stor bolle, bland olje, hvitløk, basilikum, marjoram, dill, timian, oregano, persille, rød pepperflak og salt. Rør inn potetene til de er jevnt dekket. Legg potetene i ett lag på en stekeplate eller et stekebrett.
- 33. Stek i 20 til 30 minutter i den forvarmede ovnen, vend gjerne av og til for å få jevn brunfarge på alle sider.