Ovnsbakte poteter

Ovnsbakte poteter

Lær hvordan du lager sprø og deilige ovnsbakte poteter. Perfekt som tilbehør til alle typer middager. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/8 kopp olivenolje
  • 2. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 3. 1/2 teskje tørket basilikum
  • 4. 1/2 teskje tørket marjoram
  • 5. 1/2 teskje tørket dill
  • 6. 1/2 teskje tørket timian
  • 7. 1/2 teskje tørket oregano
  • 8. 1/2 teskje tørket persille
  • 9. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 10. 1/2 teskje salt
  • 11. 4 store poteter, skrelte og i terninger

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 245 grader Celsius (475 grader Fahrenheit).
  2. 22. I en stor bolle, bland olje, hvitløk, basilikum, marjoram, dill, timian, oregano, persille, rød pepperflak og salt. Rør inn potetene til de er jevnt dekket. Legg potetene i ett lag på en stekeplate eller et stekebrett.
  3. 33. Stek i 20 til 30 minutter i den forvarmede ovnen, vend gjerne av og til for å få jevn brunfarge på alle sider.