Forhåndslagret gryterett med biff i slow cooker
oppskrift på make-ahead slow cooker beef stew for enkel og smakfull middagslaging. perfekt for travle dager, kan forberedes i forveien og tilberedes i slow cooker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 495 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp hvetemel
- 2. 1 teskje spansk røkt paprika
- 3. 1/2 teskje krydret salt
- 4. 1/2 teskje malt svart pepper
- 5. 900 gram storfekjøtt, skåret i 2,5 cm terninger
- 6. 1 spiseskje olivenolje
- 7. 1 løk, hakket
- 8. 1 (225 gram) pakke sopp, hakket
- 9. 3 poteter, i terninger
- 10. 5 gulrøtter, skivet
- 11. 2 stilker selleri, hakket
- 12. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 13. 1/4 kopp Marsala-vin
- 14. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 15. 3 bokser à 300 gram økologisk storfebuljong
- 16. 1 boks à 410 gram knuste tomater
- 17. 1 pakke tørr løksuppeblanding på 28 gram
- 18. 1 teskje spansk røkt paprika, eller etter smak
- 19. salt og malt svart pepper etter smak
- 20. 2 spiseskjeer maisstivelse (valgfritt)
- 21. 2 spiseskjeer vann (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Bland melet, 1 teskje røkt paprika, krydret salt og 1/2 teskje svart pepper i en stor, reseptbelagt plastpose. Tilsett storfekjøttet, og lukk posen. Rist posen godt for å dekke storfekjøttet med krydret mel.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Rist av overflødig krydder fra storfekjøttet, og stek deretter storfekjøttet sammen med løk og sopp i den varme pannen. Kok og rør til storfekjøttet er jevnt brunt og ikke lenger rosa. Sil av og kast overflødig fett.
- 33. Legg storfekjøttet i en slow cooker. Tilsett poteter, gulrøtter, selleri, hvitløk, Marsala-vin og Worcestershire-saus i cookeren sammen med storfekjøttet. Hell storfebuljong og tomater i cookeren, og rør inn løksuppeblandingen og 1 ekstra teskje røkt paprika. Kok på høy varme i 4 til 6 timer, eller på lav varme i 10 til 12 timer. Krydre med salt og svart pepper etter smak.
- 44. For en tykkere gryte, bland maisstivelse og vann i en liten bolle. Rør gradvis blandingen inn i gryten til den tykner.