Elegant grønn bønnegrateng
oppskrift på en klassisk grønn bønnegrateng som er perfekt for enhver anledning. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 bokser (ca. 414 g) grønne bønner med fransk kutt, avrent
- 2. 1/2 kopp rømme
- 3. 1/2 boks (ca. 306 g) kondensert sopp- og fløtesuppe
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/2 teskje malt svart pepper
- 6. 1/2 kopp grovt knuste smørdeigskjeks
- 7. 1 spiseskje smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Bland sammen grønne bønner, rømme, hermetisk suppe, salt og pepper i en middels stor bolle. Ha blandingen i en ildfast form på 2 liter. Rør inn smeltet smør i knuste kjeks, og strø det over toppen av gratengen.
- 33. Stek i 30 minutter i den forvarmede ovnen, til den er lett brunet og boblende.