Gresskar- og potetpuré
Lær hvordan du lager en kremet pumpkin potato puree, perfekt som tilbehør til høstens middager. En enkel oppskrift med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund store kokepoteter
- 2. 1/2 stykke usaltet smør, kuttet i biter
- 3. 1 kopp hermetisk rent gresskar
- 4. 3/4 kopp hel melk, varmet
- 5. 1/4 pund italiensk Fontina-ost, i terninger (ca. 1 kopp)
- 6. 1 1/2 teskje finhakket salvie
- 7. 1 spiseskje eplesidereddik
- 8. 1/4 teskje revet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Skrell potetene og kutt dem i 2,5 cm store biter, deretter legg dem i en kjele på 3 liter med 2 teskjeer salt og nok kaldt vann til å dekke dem med 2,5 cm. La det småkoke uten lokk til de er møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet, og ha potetene tilbake i kjelen. Tilsett smør og mos med en potetmoser. Rør inn gresskar, varm melk, ost, salvie, eddik, muskatnøtt, og 1/4 teskje salt og pepper hver.