Beste Formel Tre-ostfondue

Beste Formel Tre-ostfondue

Lær hvordan du lager en deilig og enkel formula tre-ost fondue. Perfekt for en smakfull forrett eller middag. Enkel oppskrift med tips og triks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hvitvin
  • 2. 1 spiseskje smør
  • 3. 1 spiseskje hvetemel
  • 4. 200 gram Gruyère-ost, i terninger
  • 5. 200 gram skarp Cheddar-ost, i terninger
  • 6. 200 gram Emmental-ost, i terninger

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp vinen i en liten kjele.
  2. 22. I mellomtiden smelter du smøret i en middels stor kjele over middels lav varme.
  3. 33. Visp inn melet, og kok i omtrent 5 minutter, under konstant omrøring for å unngå at det brenner seg fast.
  4. 44. Når melet er kokt, rør sakte inn vinen i melblandingen. Bruk en visp for å jevne ut blandingen.
  5. 55. Tilsett gradvis terninger av Gruyère, Cheddar og Emmental, og rør til osten er smeltet.
  6. 66. Overfør osteblandingen til en fonduegryte. Hold den varm over svak varme.