Beste Formel Tre-ostfondue
Lær hvordan du lager en deilig og enkel formula tre-ost fondue. Perfekt for en smakfull forrett eller middag. Enkel oppskrift med tips og triks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvitvin
- 2. 1 spiseskje smør
- 3. 1 spiseskje hvetemel
- 4. 200 gram Gruyère-ost, i terninger
- 5. 200 gram skarp Cheddar-ost, i terninger
- 6. 200 gram Emmental-ost, i terninger
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp vinen i en liten kjele.
- 22. I mellomtiden smelter du smøret i en middels stor kjele over middels lav varme.
- 33. Visp inn melet, og kok i omtrent 5 minutter, under konstant omrøring for å unngå at det brenner seg fast.
- 44. Når melet er kokt, rør sakte inn vinen i melblandingen. Bruk en visp for å jevne ut blandingen.
- 55. Tilsett gradvis terninger av Gruyère, Cheddar og Emmental, og rør til osten er smeltet.
- 66. Overfør osteblandingen til en fonduegryte. Hold den varm over svak varme.