Helt perfekt palak paneer
oppskriften på absolutte perfekte palak paneer gir deg en smakfull og enkel retter med spinat og ost. perfekt for en hver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer olivenolje
- 2. 2 fedd hvitløk, hakket
- 3. 1 spiseskje revet fersk ingefærrot
- 4. 2 tørkede røde chilipepper
- 5. 1/2 kopp finhakket løk
- 6. 2 teskjeer malt spisskummen
- 7. 1 teskje malt koriander
- 8. 1 teskje malt gurkemeie
- 9. 3/4 kopp rømme
- 10. 1,4 kg fersk spinat, revet
- 11. 1 stor tomat, delt i fire
- 12. 4 kvister fersk koriander
- 13. 225 gram ricottaost
- 14. grovt havsalt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. I en stor kjele varm opp 3 spiseskjeer olivenolje og stek hvitløk, 1/2 spiseskje ingefær, røde chili (valgfritt) og løk til det er brunt. Bland inn spisskummen, koriander, gurkemeie og rømme (tilsett mer eller mindre for ønsket kremethet). Tilsett spinat, en neve av gangen, og la det koke ned, omtrent 15 minutter totalt. Ta av varmen og la det avkjøle litt.
- 22. Hell spinatblandingen i en blender eller foodprocessor og tilsett tomat, resten av 1/2 spiseskje ingefær og koriander (juster etter smak). Kjør i 15 til 30 sekunder, eller til spinaten er finhakket. Hell det tilbake i kjelen og hold det varmt på lav varme.
- 33. I en middels stor stekepanne varm opp 3 spiseskjeer olivenolje over middels varme, og stek osten til den er brunet; sil av overflødig fett og tilsett i spinatblandingen. Kok i 10 minutter på lav varme. Krydre med salt etter smak.