Tomat- og hvitløkpasta
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull tomato and garlic pasta. Perfekt for en rask middag med friske tomater og hvitløk. Oppskrift for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke (ca. 225 g) angel hair-pasta
- 2. 900 g tomater
- 3. 4 fedd hvitløk, knust
- 4. 1 ss olivenolje
- 5. 1 ss fersk, hakket basilikum
- 6. 1 ss tomatpuré
- 7. salt etter smak
- 8. nykvernet svart pepper etter smak
- 9. 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Legg tomatene i en kjele, og dekk med kaldt vann. Kok opp. Hell av vannet, og dekk igjen med kaldt vann. Skrell. Kutt i små biter.
- 22. Kok pastaen i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente.
- 33. I en stor stekepanne eller sautépanne, sautér hvitløken i nok olivenolje til å dekke bunnen av pannen. Hvitløken skal akkurat bli ugjennomsiktig, ikke brun. Rør inn tomatpuréen. Rør umiddelbart inn tomatene, og smak til med salt og pepper. Senk varmen, og la det småkoke til pastaen er ferdig; tilsett basilikum.
- 44. Sil av pastaen, men skyll den ikke i kaldt vann. Vend den med et par spiseskjeer olivenolje, og bland deretter inn i sausen. Skru ned varmen så lavt som mulig. Hold varm, uten lokk, i omtrent 10 minutter når den er klar til å servere. Pynt rikelig med fersk parmesanost.
- 55. VARIASJONER: Sautér ferske, kvartede sopp sammen med hvitløken, eller tilsett strimlet zucchini sammen med tomatene.