Chef Johns Shrimp Étouffée
Lær hvordan du lager chef john's shrimp etouffee – en smakfull kreolsk rett med reker. Enkelt å lage og perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Krydderblanding:
- 2. 3/4 teskje paprika
- 3. 1/4 teskje tørket timian
- 4. 1/4 teskje tørket oregano
- 5. 1/4 teskje cayennepepper
- 6. 1/4 teskje hvitløkspulver
- 7. 1/4 teskje løkpulver
- 8. 1/4 teskje hvit pepper
- 9. 1/4 teskje svart pepper, malt
- 10. 2 pund reker, skrelte og renset
- 11. 1/2 teskje salt
- 12. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 13. 3 spiseskjeer smør
- 14. 1/3 kopp hakket løk
- 15. 1/3 kopp hakket grønn paprika
- 16. 1/3 kopp tynne skiver selleri
- 17. 2 spiseskjeer hvetemel, eller etter behov
- 18. 1/2 kopp hakkede tomater
- 19. 1 3/4 kopper kyllingkraft, eller etter behov
- 20. 1/2 teskje Worcestershire-saus
- 21. Et dryss hot sauce, eller mer etter smak
- 22. Salt etter smak
- 23. 1/4 kopp skivet grønn løk
- 24. 2 kopper kokt ris, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Bland paprika, timian, oregano, cayennepepper, hvitløkspulver, løkpulver, hvit pepper og svart pepper i en liten bolle.
- 22. La reker renne av i en sil i minst 15 minutter. Overfør til en bolle dekket med tørkepapir og tørk rekene i omtrent 3 minutter. Fjern tørkepapiret fra bollen og krydre rekene med 1 teskje salt og 1 teskje krydderblanding. Vend rekene i krydderblandingen slik at de blir godt dekket.
- 33. Varm opp vegetabilsk olje i en stor, tykk stekepanne over høy varme til oljen begynner å ryke. Kok rekene i den varme oljen uten å røre i 1 minutt; rør deretter og kok i ytterligere 1 minutt.
- 44. Overfør rekene til en stor bolle. La stå til juice dannes i bollen. Sil rekesjyen over i kyllingkraften til totalt 2 kopper, og tilsett mer kyllingkraft om nødvendig.
- 55. Smelt smør i en stor panne over middels varme til smøret begynner å bli brunt i kantene. Surr løk, selleri og grønn paprika i det varme smøret til de er myke, ca. 5 minutter. Hell i resten av krydderblandingen.
- 66. Strø melet over grønnsaksblandingen og surr i 3 til 4 minutter til det er godt blandet. Rør inn tomater; kok til tomatjuicen begynner å bli brun på bunnen av pannen, ca. 3 minutter. Visp inn kraften i grønnsaksblandingen, og rør til det er jevnt. La det småkoke til det er litt tykt og har fått en sausaktig konsistens, 3 til 5 minutter. Rør inn Worcestershire-saus og hot sauce. Krydre med salt etter smak.
- 77. Rør rekene inn i etouffésausen; la det småkoke til rekene er gjennomkokte og ikke lenger gjennomsiktige, ca. 1 minutt.
- 88. Pynt med hakket grø