
Små fylte retter
oppskrift på petits farcis, en klassisk fransk forrett fylt med deilige ingredienser. enkel å lage og perfekt for å imponere gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 små løk med stilker
- 2. 4 små pattypan-squash
- 3. 4 små tomater
- 4. 4 små auberginer
- 5. 4 paprika
- 6. 4 små zucchini
- 7. 1 liten løk, finhakket
- 8. 1 ss nøytral olje
- 9. 225 g karbonadedeig av storfe
- 10. 225 g karbonadedeig av svin
- 11. 1 egg, lett pisket
- 12. 1 skive hvitt brød, uten skorpe, smuldret og bløtlagt i 2 ss melk
- 13. 30 g revet Parmesanost
- 14. 1 ts finhakket frisk timian
- 15. 1/2 ts fennikelfrø
- 16. 1/4 ts finhakket hvitløk
- 17. 1/4 ts tørkede chiliflak
- 18. Salt og pepper
- 19. Olivenolje til å dryppe over
Fremgangsmåte
- 11. Skjær av den øverste tredjedelen av løkene, squashene, tomatene, auberginene og paprikaene, og sett til side for å bruke som topper. Del zucchinien i to på langs. Bruk en melonskje eller en espressoskje til å skrape ut innmaten i hver grønnsak så godt du kan. La veggene være omtrent 6 mm tykke. Sett grønnsakene til side.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C. For å lage fyllet, varm opp en liten stekepanne med olje og surr løken på middels varme i 4 til 5 minutter, eller til den er gjennomsiktig. Ta av varmen.
- 33. I en bolle, bland sammen kalv, svin, kokt løk, egg, brød, Parmesan, timian, fennikelfrø, hvitløk, chiliflak, og en klype salt og pepper. Bland godt med hendene; det skal ha konsistensen av en rå kjøttbolle.
- 44. Fordel kjøttfyllet jevnt i grønnsakene, og fyll dem forsiktig og godt inn. Stå grønnsakene oppreist, uten topper, i en smurt gratengform eller kakeform. Stek i 20 minutter, eller til kjøttet er kokt, men ikke har fått farge. Ta ut av ovnen, legg toppen på hver grønnsak, og sett dem tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter, eller til toppene begynner å bli sprø og kjøttet syder.
- 55. Ta ut av ovnen og drypp litt olivenolje over. Server lunt.