Små fylte retter

Små fylte retter

oppskrift på petits farcis, en klassisk fransk forrett fylt med deilige ingredienser. enkel å lage og perfekt for å imponere gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 små løk med stilker
  • 2. 4 små pattypan-squash
  • 3. 4 små tomater
  • 4. 4 små auberginer
  • 5. 4 paprika
  • 6. 4 små zucchini
  • 7. 1 liten løk, finhakket
  • 8. 1 ss nøytral olje
  • 9. 225 g karbonadedeig av storfe
  • 10. 225 g karbonadedeig av svin
  • 11. 1 egg, lett pisket
  • 12. 1 skive hvitt brød, uten skorpe, smuldret og bløtlagt i 2 ss melk
  • 13. 30 g revet Parmesanost
  • 14. 1 ts finhakket frisk timian
  • 15. 1/2 ts fennikelfrø
  • 16. 1/4 ts finhakket hvitløk
  • 17. 1/4 ts tørkede chiliflak
  • 18. Salt og pepper
  • 19. Olivenolje til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær av den øverste tredjedelen av løkene, squashene, tomatene, auberginene og paprikaene, og sett til side for å bruke som topper. Del zucchinien i to på langs. Bruk en melonskje eller en espressoskje til å skrape ut innmaten i hver grønnsak så godt du kan. La veggene være omtrent 6 mm tykke. Sett grønnsakene til side.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. For å lage fyllet, varm opp en liten stekepanne med olje og surr løken på middels varme i 4 til 5 minutter, eller til den er gjennomsiktig. Ta av varmen.
  3. 33. I en bolle, bland sammen kalv, svin, kokt løk, egg, brød, Parmesan, timian, fennikelfrø, hvitløk, chiliflak, og en klype salt og pepper. Bland godt med hendene; det skal ha konsistensen av en rå kjøttbolle.
  4. 44. Fordel kjøttfyllet jevnt i grønnsakene, og fyll dem forsiktig og godt inn. Stå grønnsakene oppreist, uten topper, i en smurt gratengform eller kakeform. Stek i 20 minutter, eller til kjøttet er kokt, men ikke har fått farge. Ta ut av ovnen, legg toppen på hver grønnsak, og sett dem tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter, eller til toppene begynner å bli sprø og kjøttet syder.
  5. 55. Ta ut av ovnen og drypp litt olivenolje over. Server lunt.