
Napolitansk pizza (Pizza alla Napoletana)
Lær hvordan du lager autentisk neapolitan-style pizza med vår enkle oppskrift. Perfekt for pizzaelskere som ønsker en smak av napoli hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper varmt vann, ca. 21°C
- 2. 1 (1/4 unser) pakke tørrgjær
- 3. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer til smøring etter behov
- 4. 4 1/2 kopper hvetemel eller "00"-mel, pluss mer etter behov
- 5. 1 teskje kosher-salt
- 6. 450 gram fersk buffalo-mozzarella, skivet
- 7. 1 (425 gram) boks knuste San Marzano-tomater
- 8. 10 til 12 ferske basilikumblader, revet i stykker
- 9. 1 teskje tørket siciliansk oregano, smuldret
- 10. Nykvernet svart pepper (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. I bollen på en stativmikser utstyrt med kroktillegg (eller i en liten bolle med en skje), bland varmt vann, gjær og olje. Med mikseren på lav hastighet, rør sammen blandingen for å løse opp gjæren. Tilsett melet og saltet, og fortsett å røre på lav hastighet bare til ingrediensene er blandet, deretter øk hastigheten til middels og elt deigen til den er glatt og elastisk, 5 til 6 minutter. (Alternativt kan du helle melet og saltet ut på en arbeidsflate og lage en fordypning i midten. Hell den væske blandingen i midten av fordypningen og bruk fingertuppene til å dra melet inn i de våte ingrediensene, og bland dem til en myk, ujevn deig dannes. Samle deigen til en ball og elt den til den er myk men elastisk, ca. 10 minutter. Dryss litt mel over deigen, hendene dine og arbeidsflaten etter behov for å forhindre at deigen setter seg fast, men bruk så lite mel som mulig.)
- 22. Samle deigen til en ball og overfør den til en ren bolle som er stor nok til å romme deigen etter at den har doblet seg i størrelse. Dryss mel over overflaten av deigen, dekk tett med plastfolie, og la deigen heve ved romtemperatur til den har doblet seg, ca. 1 time.
- 33. Mens deigen hever, la den skivede mozzarellaen renne av på flere tørkepapirer for å fjerne overflødig fuktighet.
- 44. Plasser en ovnrack i den nederste tredjedelen av ovnen, og legg en pizzastein på racken hvis tilgjengelig. Hvis en pizzastein ikke er tilgjengelig, børst en pizzapan lett med olivenolje. Forvarm ovnen til 230°C (450°F).
- 55. Overfør deigen til en smeltet arbeidsflate. Trykk den forsiktig ut til en grov firkant, trekk deretter de fire hjørnene inn mot midten og snu deigen slik at den øvre overflaten er glatt. Dekk deigen med plasten du brukte