
Koreansk grillbiff, marinade 1
Lær hvordan du lager en smakfull koreansk barbecue beef med marinade 1. En enkel oppskrift som passer perfekt til middagen. Oppdag tips og triks her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1,2 kg rib eye storfekjøtt, tynne skiver
- 2. 2 spiseskjeer soyasaus
- 3. 2 teskjeer sesamolje
- 4. 2 teskjeer knust hvitløk
- 5. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 6. 1 spiseskje risvin (sake)
- 7. En klype svart pepper
- 8. 1/2 fersk kiwi, most i en blender
- 9. 1 spiseskje soyabønnepasta
- 10. 2 teskjeer knust hvitløk
- 11. 2 teskjeer chilisaus
- 12. 1 teskje salatolje
- 13. 2 spiseskjeer vann
Fremgangsmåte
- 11. Trim fett fra storfekjøttet med en kniv. Fordel sukker jevnt over storfekjøttet ved å strø det på hver bit. La kjøttet hvile i 10 minutter.
- 22. I en separat bolle blander du sammen soyasaus, sesamolje, hvitløk, sukker, sake og svart pepper. Sett til side.
- 33. Masser storfekjøttet med kiwisaft ved å bruke hendene. Kiwien fungerer som et mørtningmiddel. Tilsett soyasausblandingen og bland godt. La kjøttet marinere i 10 minutter. Siden kjøttet er tynt, trenger det ikke lang marineringstid. Nå er det klart til grilling. Ideelt hvis det grilles over røkt tre, men det er like godt i en stekepanne eller en grillpanne. Kok til det er brunt, vær forsiktig så det ikke blir overkokt.
- 44. Til slutt, for å lage dippesausen, bland alle sausens ingredienser og kok over lav varme i 15 til 20 minutter. Server ved siden av.