
Tranebærfyll med kjøttdeig og lattice-topp pai
Lær hvordan du lager en smakfull cranberries mincemeat lattice-top pie, perfekt for høstsesongen. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 pund bakeepler (som Jonathan eller McIntosh), skrelt, kjernet og hakket
- 2. 1 kopp tørkede tranebær
- 3. 1 kopp gule rosiner
- 4. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 5. 1/2 kopp (pakket) mørkbrunt sukker
- 6. 6 spiseskjeer brandy
- 7. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, i biter
- 8. 1/4 kopp eplecider eller eplejuice
- 9. 1/4 kopp usvovlet (lys) molasse
- 10. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 11. 2 teskjeer revet sitrusskall
- 12. 1 teskje malt kanel
- 13. 1/4 teskje malt allehånde
- 14. 1/4 teskje malt nellik
- 15. En klype salt
- 16. 1 grunnpajebunn
- 17. 1 spiseskje melk
- 18. 1 spiseskje sukker
Fremgangsmåte
- 11. Bland alle ingrediensene unntatt paibunn, melk og 1 spiseskje sukker i en stor, tykk kjele. Kok opp på lav varme til eplene er veldig møre og blandingen er tykk, rør av og til, i omtrent 50 minutter. La det avkjøle helt. (Fyllet kan lages opptil én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Sett risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm ovnen til 200°C. Kjevle ut én deigskive på et lett melet underlag til en runding på 33 cm. Overfør til en 23 cm stor paiform av glass. Trim overhengende deig. Pynte kantene med en krimp. Pensle paibunnen med melk. Strø over 1 spiseskje sukker. Stek paien til skorpen er gyllenbrun og fyllet bobler tykt, i omtrent 45 minutter. Overfør paien til en rist og la den avkjøle helt. (Kan lages én dag i forveien. Dekk til med aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)
- 22. Bland alle ingrediensene unntatt paibunn, melk og 1 spiseskje sukker i en stor, tykk kjele. Kok opp på lav varme til eplene er veldig møre og blandingen er tykk, rør av og til, i omtrent 50 minutter. La det avkjøle helt. (Fyllet kan lages opptil én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 33. Sett risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm ovnen til 200°C. Kjevle ut én deigskive på et lett melet underlag til en runding på 33 cm. Overfør til en 23 cm stor paiform av glass. Trim overhengende deig. Pynte kantene med en krimp. Pensle paibunnen med melk. Strø over 1 spiseskje sukker.
- 44. Stek paien til skorpen er gyllenbrun og fyllet bobler tykt, i omtrent 45 minutter. Overfør paien til en rist og la den avkj
