Ovnsbakte kyllingbryst med sitron- og sennepsdressing, servert med ruccolasalat

Ovnsbakte kyllingbryst med sitron- og sennepsdressing, servert med ruccolasalat

Oppdag en enkel oppskrift på ovnsbakt kyllingbryst servert med en frisk sitron- og sennepssalat med ruccola. Perfekt for en sunn og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/3 kopper kulturmelk
  • 2. 1/4 kopp Dijon-sennep
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 5. 2 hvitløksfedd, presset
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1/2 teskje grovkvernet svart pepper
  • 8. 6 kyllingbryst med skinn og bein (ca. 1,8 kg)
  • 9. 1 1/3 kopper panko (japanske brødsmuler)*
  • 10. 3/4 kopp revet Parmesanost
  • 11. 6 spiseskjeer hvetemel
  • 12. 1 spiseskje finhakket fersk timian
  • 13. 1 1/2 teskjeer finrevet sitrusskall
  • 14. 1 1/2 teskjeer tørket sennep
  • 15. 1 teskje paprika
  • 16. 1/2 teskje cayennepepper
  • 17. 1/2 teskje salt
  • 18. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 19. 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 20. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 21. 1 spiseskje finhakket sjalottløk
  • 22. 1 1/2 teskjeer Dijon-sennep
  • 23. 1 teskje finhakket fersk timian
  • 24. 1/2 teskje salt
  • 25. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 26. 1 pose (ca. 140 g) ruccola
  • 27. 1 unser Parmesanost, skåret i tynne skiver med ostehøvel

Fremgangsmåte

  1. 11. For marinaden: Visp sammen de første 7 ingrediensene i en stor bolle. Tilsett kylling; vend godt slik at den blir dekket. Dekk til og la den stå i kjøleskapet over natten, vend gjerne på den av og til.
  2. 22. Visp sammen de første 7 ingrediensene i en stor bolle. Tilsett kylling; vend godt slik at den blir dekket. Dekk til og la den stå i kjøleskapet over natten, vend gjerne på den av og til.
  3. 33. For paneringen: Bland de første 10 ingrediensene i en annen stor bolle. Plasser en metallrist på hver av to stekeplater med kant. Ta ut ett kyllingbryst av gangen fra bollen. Vend kyllingbrystet i paneringblandingen. Overfør det til risten, med skinnsiden opp. Gjenta med de resterende kyllingbrystene, og plasser tre bryst på hver rist. La det stå i 30 minutter. Plasser én rist i den øverste tredjedelen og én i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 230°C. Drypp 1/2 spiseskje smeltet smør over hvert bryst. Plasser én stekeplate på øverste rille og den andre på nederste rille. Stek kyllingen i 20 minutter. Bytt om på stekeplatene og stek videre til paneringen er gyllenbrun og et digitalt termometer viser 70°C når det settes inn i den tykkeste delen av brystet, ca. 20 minutter til.
  4. 44. Bland de første 10 ingrediensene i en annen stor bolle. Plasser en metallrist på hver av to stekeplater med kant. Ta ut ett kyllingbryst av gangen fra bollen. Vend kyllingbrystet i paneringblandingen. Overfør det til risten, med skinnsiden opp. Gjenta med de resterende kyllingbrystene, og plasser tre bryst på hver rist. La det stå i 30 minutter.
  5. 55. Plasser én rist i den øverste tredjedelen og én i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 230