
Tamarind-dippsaus
Lær hvordan du lager en deilig tamarind dipping sauce. Perfekt som dip eller tilbehør til ulike retter. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 unser tamarindpulp
- 2. 2 kopper pluss 2 spiseskjeer kaldt vann
- 3. 1 stykke (1 tomme) fersk ingefær, skrelt og revet
- 4. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 3 spiseskjeer sukker, eller mer etter smak
- 6. 1 spiseskje chili-hvitløk saus (sambal oelek)
- 7. 2 teskjeer thai fiskesaus (nam pla)
- 8. 1 teskje god soyasaus, for eksempel Kikkoman
- 9. 2 spiseskjeer maisstivelse
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner tamarind og 2 kopper vann i en liten kjele, og kok opp over høy varme. Ta kjelen av varmen og la den stå til tamarinden har myknet, omtrent 15 minutter. Hjelp det gjerne på vei ved å knuse massen med en skje.
- 22. Sil tamarinden gjennom en sikt, og press på massen for å få ut så mye vann som mulig. Kast frøene og massen, og ha vannet tilbake i kjelen. Tilsett ingefær, hvitløk, 3 spiseskjeer sukker, chili-hvitløkssaus, fiskesaus og soyasaus, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter, mens du rører jevnlig.
- 33. Visp maisstivelsen sammen med de resterende 2 spiseskjeene vann. Når det er glatt, visp blandingen inn i tamarindsausen, og fortsett å vispe til sausen tykner, ca. 1 minutt. Ta kjelen av varmen og la den avkjøle. Før servering, smak til og juster krydderet, eventuelt med mer sukker for å balansere syrligheten fra tamarinden. Oppbevar tamarindsausen i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.