Hello Fresh Mobile Banner
Rigatoni med Gorgonzolaskr

Rigatoni med Gorgonzolaskr

oppskrift på rigatoni med kremet gorgonzolasaus. enkel, rask og smakfull rett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ spiseskje smør
  • 2. ½ kopp ferske brødsmuler (fra fransk brød)
  • 3. 1 ¼ kopper helmelk
  • 4. ½ kopp kremfløte
  • 5. 1 spiseskje allsidig mel
  • 6. 340 gram Gorgonzola-ost, smuldret
  • 7. 450 gram rigatoni eller penne pasta
  • 8. ¼ kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en ildfast form på 33x23x5 cm. Smelt 1/2 ss smør i en liten non-stick panne over middels varme. Tilsett brødsmuler og rør til de er gylne, ca. 4 minutter. Fjern pannen fra varmen. Kok opp melk og fløte i en middels kjele. Ta av varmen. Smelt de resterende 2 ss smør i en annen middels kjele over lav varme. Tilsett mel og rør i 2 minutter. Visp inn melkeblandingen. Visp til det tykner litt, ca. 4 minutter. Tilsett Gorgonzola og visp til osten smelter og sausen er nesten glatt. Sett til side. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet. Ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett Gorgonzolasausen og vend godt slik at pastaen dekkes. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell over i den forberedte formen. Strø over revet Parmesan og brødsmuler. Stek i ovnen til sausen bobler, ca. 25 minutter. La den stå i 5 minutter før servering.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en ildfast form på 33x23x5 cm. Smelt 1/2 ss smør i en liten non-stick panne over middels varme. Tilsett brødsmuler og rør til de er gylne, ca. 4 minutter. Fjern pannen fra varmen.
  3. 33. Kok opp melk og fløte i en middels kjele. Ta av varmen. Smelt de resterende 2 ss smør i en annen middels kjele over lav varme. Tilsett mel og rør i 2 minutter. Visp inn melkeblandingen. Visp til det tykner litt, ca. 4 minutter. Tilsett Gorgonzola og visp til osten smelter og sausen er nesten glatt. Sett til side.
  4. 44. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet