Spaghetti Limone Parmigiano

Spaghetti Limone Parmigiano

Lær hvordan du lager en frisk og kremet spaghetti limone parmeggiano. Perfekt for en lett middag eller sommermåltid. Enkel oppskrift med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 pund (3/4 eske) spaghetti
  • 2. Grovt salt
  • 3. 1 sitron
  • 4. 1 1/2 kopper finrevet fersk Parmesanost
  • 5. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 2 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 7. 3-5 spiseskjeer pastavann, for å tynne ut
  • 8. En håndfull ferske basilikumblader (fra 4 bladstilkene)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok spaghetti i saltet, kokende vann i henhold til pakkens anvisninger. I mellomtiden, bruk en Microplane og riv skallet fra sitronen over en stor blandingsbolle. Kutt sitronen i to og press saften ut i bollen (jeg liker å bruke rivjernet som sil—en ting mindre å vaske). Tilsett 1 1/2 kopper Parmesan, pepper og en klype salt, og bland inn olivenoljen for å danne en våt pasta. Når spaghetti er perfekt kokt, tilsett 2 eller 3 spiseskjeer av kokevannet i sitron- og oste-blandingen. Ha spaghetti i bollen og vend godt, og tilsett eventuelt en eller to spiseskjeer mer av kokevannet slik at sausen dekker hver enkelt pasta. Riv grovt basilikabladene i. Server hver porsjon med et dryss grovt salt, nykvernet svart pepper og noen gratiner av ekstra Parmesan.
  2. 22. Kok spaghetti i saltet, kokende vann i henhold til pakkens anvisninger.
  3. 33. I mellomtiden, bruk en Microplane og riv skallet fra sitronen over en stor blandingsbolle. Kutt sitronen i to og press saften ut i bollen (jeg liker å bruke rivjernet som sil—en ting mindre å vaske). Tilsett 1 1/2 kopper Parmesan, pepper og en klype salt, og bland inn olivenoljen for å danne en våt pasta.
  4. 44. Når spaghetti er perfekt kokt, tilsett 2 eller 3 spiseskjeer av kokevannet i sitron- og oste-blandingen. Ha spaghetti i bollen og vend godt, og tilsett eventuelt en eller to spiseskjeer mer av kokevannet slik at sausen dekker hver enkelt pasta. Riv grovt basilikabladene i.
  5. 55. Server hver porsjon med et dryss grovt salt, nykvernet svart pepper og noen gratiner av ekstra Parmesan.