Hello Fresh Mobile Banner
Caesarsalat

Caesarsalat

Lær hvordan du lager en klassisk caesar salad hjemme. En enkel oppskrift på en frisk og velsmakende forrett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor hvitløksfedd, delt i to på langs
  • 3/4 til 1 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 (85 g) portugisisk rundstykke eller et 7-tommers stykke baguette, skåret i terninger på 2 cm
  • 8 ansjovisfileter på boks i olje, drenert
  • 1 stort egg
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • 3 hjerter av romanosalat (en pakke på 510 g), bladene adskilt men hele
  • 30 g finrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 1/2 kopp)
  • Spesialutstyr: en veldig stor salatbolle (helst av tre)

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre salatskålen ved å gni inn en halvdelt hvitløk og 1 teskje olje i bunnen og på sidene av skålen (sett til side hvitløken). Varm opp 3/4 kopp olje sammen med begge halvdelene av den reserverte hvitløken over moderat høy varme, og vend hvitløken til den blir gyllen, i 1 til 2 minutter. Kast deretter hvitløken. Tilsett brødterninger og stek under omrøring av og til til de er gylne på alle sider, ca. 2 minutter. Overfør krutongene til tørkepapir for å renne av. Sil oljen gjennom en liten finmasket sikt over en varmebestandig målekopp, og tilsett nok ekstra olivenolje til totalt 6 spiseskjeer. Legg ansjosene i salatskålen og mos dem til en pasta med to gafler. Rør inn egget og sitronsaften, og tilsett deretter den reserverte oljen (varm eller romtemperert) i en tynn stråle under visping til det er emulsifisert. Smak til med salt. Vend romainesalaten i dressingen og vend godt slik at bladene dekkes. Tilsett krutongene og vend forsiktig kort. Fordel salaten på 6 store tallerkener, og dryss over ost og pepper etter smak. Server umiddelbart.
  2. 2Krydre salatskålen ved å gni inn en halvdelt hvitløk og 1 teskje olje i bunnen og på sidene av skålen (sett til side hvitløken).
  3. 3Varm opp 3/4 kopp olje sammen med begge halvdelene av den reserverte hvitløken over moderat høy varme, og vend hvitløken til den blir gyllen, i 1 til 2 minutter. Kast deretter hvitløken. Tilsett brødterninger og stek under omrøring av og til til de er gylne på alle sider, ca. 2 minutter. Overfør krutongene til tørkepapir for å renne av. Sil oljen gjennom en liten finmasket sikt over en varmebestandig målekopp,