
Caesarsalat
Lær hvordan du lager en klassisk caesar salad hjemme. En enkel oppskrift på en frisk og velsmakende forrett som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor hvitløksfedd, delt i to på langs
- 3/4 til 1 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 (85 g) portugisisk rundstykke eller et 7-tommers stykke baguette, skåret i terninger på 2 cm
- 8 ansjovisfileter på boks i olje, drenert
- 1 stort egg
- 2 ss fersk sitronsaft
- 3 hjerter av romanosalat (en pakke på 510 g), bladene adskilt men hele
- 30 g finrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 1/2 kopp)
- Spesialutstyr: en veldig stor salatbolle (helst av tre)
Fremgangsmåte
- 1Krydre salatskålen ved å gni inn en halvdelt hvitløk og 1 teskje olje i bunnen og på sidene av skålen (sett til side hvitløken). Varm opp 3/4 kopp olje sammen med begge halvdelene av den reserverte hvitløken over moderat høy varme, og vend hvitløken til den blir gyllen, i 1 til 2 minutter. Kast deretter hvitløken. Tilsett brødterninger og stek under omrøring av og til til de er gylne på alle sider, ca. 2 minutter. Overfør krutongene til tørkepapir for å renne av. Sil oljen gjennom en liten finmasket sikt over en varmebestandig målekopp, og tilsett nok ekstra olivenolje til totalt 6 spiseskjeer. Legg ansjosene i salatskålen og mos dem til en pasta med to gafler. Rør inn egget og sitronsaften, og tilsett deretter den reserverte oljen (varm eller romtemperert) i en tynn stråle under visping til det er emulsifisert. Smak til med salt. Vend romainesalaten i dressingen og vend godt slik at bladene dekkes. Tilsett krutongene og vend forsiktig kort. Fordel salaten på 6 store tallerkener, og dryss over ost og pepper etter smak. Server umiddelbart.
- 2Krydre salatskålen ved å gni inn en halvdelt hvitløk og 1 teskje olje i bunnen og på sidene av skålen (sett til side hvitløken).
- 3Varm opp 3/4 kopp olje sammen med begge halvdelene av den reserverte hvitløken over moderat høy varme, og vend hvitløken til den blir gyllen, i 1 til 2 minutter. Kast deretter hvitløken. Tilsett brødterninger og stek under omrøring av og til til de er gylne på alle sider, ca. 2 minutter. Overfør krutongene til tørkepapir for å renne av. Sil oljen gjennom en liten finmasket sikt over en varmebestandig målekopp,