
Balsamico-panne saus
lær hvordan du lager en smakfull balsamic pan sauce som passer til kjøtt, fisk og grønnsaker. enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Reservert andefat til steking med saft
- 2. 1 kopp (ca.) lavsalt kyllingbuljong
- 3. 1 kopp balsamicoeddik
- 4. 2 spiseskjeer (med fyll) mørk brunt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Sil av saften fra den reserverte stekepannen over en stor målekopp; kast faststoffene i silen. Skje av fettet fra overflaten av pannen i målekoppen med saften. Tilsett nok kyllingkraft til å måle opp 1 kopp av de fettfrie saftene. Plasser den reserverte stekepannen over to kokeplater på middels varme. Tilsett eddik i pannen og kok opp, mens du skraper opp de brune bitene; hell eddiken over i en kjele. Tilsett pan-juicen, blantingen og sukkeret i kjelen. Kok opp sausen, og visp til sukkeret er oppløst. La det koke til sausen dekker skjeen tynt og er redusert til 1 1/3 kopper, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en sausekanne og server med gjess.
- 22. Sil av saften fra den reserverte stekepannen over en stor målekopp; kast faststoffene i silen. Skje av fettet fra overflaten av pannen i målekoppen med saften. Tilsett nok kyllingkraft til å måle opp 1 kopp av de fettfrie saftene. Plasser den reserverte stekepannen over to kokeplater på middels varme. Tilsett eddik i pannen og kok opp, mens du skraper opp de brune bitene; hell eddiken over i en kjele. Tilsett pan-juicen, blantingen og sukkeret i kjelen. Kok opp sausen, og visp til sukkeret er oppløst.
- 33. La det koke til sausen dekker skjeen tynt og er redusert til 1 1/3 kopper, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en sausekanne og server med gjess.