
Kremet potetmos med pepperrot
Lær hvordan du lager kremede poteter med et hint av horseradish. Perfekt som tilbehør til kjøttretter. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/4 til 2 1/2 pund medium Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i fire
- 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 spiseskjeer ferdiglaget hvit pepperrot
Fremgangsmåte
- 1Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av kokevannet. Legg potetene i en stor, mikrobølgeovnsikker bolle. Tilsett 3 spiseskjeer olje. Mos potetene til de er jevne, og tilsett eventuelt den resterende spiseskjeen olje og det reserverte kokevannet i 1/4 koppfulle om gangen for å oppnå ønsket konsistens. Bland inn horseradish. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Potetene kan lages opptil 2 timer i forveien. La dem stå i romtemperatur. Varm opp potetene i mikrobølgeovnen før servering. Overfør potetene til en bolle og server.
- 2Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av kokevannet. Legg potetene i en stor, mikrobølgeovnsikker bolle. Tilsett 3 spiseskjeer olje. Mos potetene til de er jevne, og tilsett eventuelt den resterende spiseskjeen olje og det reserverte kokevannet i 1/4 koppfulle om gangen for å oppnå ønsket konsistens. Bland inn horseradish. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Potetene kan lages opptil 2 timer i forveien. La dem stå i romtemperatur. Varm opp potetene i mikrobølgeovnen før servering.
- 3Overfør potetene til en bolle og server.