Kremet potetmos med pepperrot

Kremet potetmos med pepperrot

Lær hvordan du lager kremede poteter med et hint av horseradish. Perfekt som tilbehør til kjøttretter. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 til 2 1/2 pund medium Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i fire
  • 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer ferdiglaget hvit pepperrot

Fremgangsmåte

  1. 1Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av kokevannet. Legg potetene i en stor, mikrobølgeovnsikker bolle. Tilsett 3 spiseskjeer olje. Mos potetene til de er jevne, og tilsett eventuelt den resterende spiseskjeen olje og det reserverte kokevannet i 1/4 koppfulle om gangen for å oppnå ønsket konsistens. Bland inn horseradish. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Potetene kan lages opptil 2 timer i forveien. La dem stå i romtemperatur. Varm opp potetene i mikrobølgeovnen før servering. Overfør potetene til en bolle og server.
  2. 2Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av kokevannet. Legg potetene i en stor, mikrobølgeovnsikker bolle. Tilsett 3 spiseskjeer olje. Mos potetene til de er jevne, og tilsett eventuelt den resterende spiseskjeen olje og det reserverte kokevannet i 1/4 koppfulle om gangen for å oppnå ønsket konsistens. Bland inn horseradish. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Potetene kan lages opptil 2 timer i forveien. La dem stå i romtemperatur. Varm opp potetene i mikrobølgeovnen før servering.
  3. 3Overfør potetene til en bolle og server.