Rødkål med bringebær, løk og epler

Rødkål med bringebær, løk og epler

oppskrift på rødkål med bringebær, løk og epler. en smakfull og frisk rett som passer godt til vintermåltider eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør
  • 2. 1/2 kopp hakkede sjalottløk
  • 3. 1 middels stor rødkål (ca. 1,2 kg), tynne skiver
  • 4. 2 kopper tynne skiver av løk
  • 5. 2 Granny Smith- epler, skrellet, kjernet og tynne skiver
  • 6. 3/4 kopp bringebærsirup
  • 7. 1/2 kopp sukker
  • 8. 1 pint ferske bringebær eller 2 kopper frosne

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett kål, løk, epler, eddik og sukker i gryten. Kok til kålen er myk, og rør ofte, ca. 15 minutter. Tilsett bringebær. Kok til det meste av væsken har fordampet, ca. 25 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering.)