Bokhvetecrêpenudler med gressløkssmør
Lær å lage deilige buckwheat crêpe noodles med frisk chive butter. En smakfull rett som passer perfekt til helgen eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper helmelk
- 2. 4 store egg
- 3. 1 kopp bokhvetemel*
- 4. 1/2 kopp hvetemel
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1/4 teskje svart pepper
- 7. 1/3 kopp finhakket fersk flatbladpersille
- 8. 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 9. 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør, myknet
- 10. 1/3 kopp finhakket fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Lag crêpes og skjær dem i nudler: Bland melk, egg, mel, salt og pepper i en blender, og skrap ned sidene av og til, til blandingen er jevn. Tilsett deretter persille og 3 ss smør, og blend bare til det er godt blandet. Lett børst en 25 cm non-stick stekepanne med litt av det resterende smøret og varm opp på middels varme til den er varm. Fyll en målebeger på 1/4 kopp tre fjerdedeler med røre, og hell den i pannen, vipp og roter pannen for å dekke bunnen. (Hvis røren setter seg før pannen er dekket, reduser varmen litt for neste crêpe.) Stek bare til undersiden er stivnet og lett brunet, 10 til 15 sekunder, og løs crêpen med en varmebestandig plastspatel og snu den med fingrene. Stek crêpen til den andre siden er gjennomstekt, ca. 15 sekunder til. Overfør crêpen til et stort ark vokspapir. Gjør flere crêpes på samme måte, børst pannen lett med mer smør etter behov mellom hver batch, og legg crêpes i to hauger. Overfør crêpe-haugene til et skjærebrett og skjær hver haug i 1/2-tommers brede strimler, og skill dem deretter i nudler.
- 22. Bland melk, egg, mel, salt og pepper i en blender, og skrap ned sidene av og til, til blandingen er jevn. Tilsett deretter persille og 3 ss smør, og blend bare til det er godt blandet.
- 33. Lett børst en 25 cm non-stick stekepanne med litt av det resterende smøret og varm opp på middels varme til den er varm. Fyll en målebeger på 1/4 kopp tre fjerdedeler med røre, og hell den i pannen, vipp og roter pannen for å dekke bunnen. (Hvis røren setter seg før pannen er dekket, reduser varmen litt for neste crêpe.) Stek bare til undersiden er stivnet og lett brunet, 10 til 15 sekunder,