Stekte poteter med bacon, ost og persille

Stekte poteter med bacon, ost og persille

Lær hvordan du lager deilige bakte poteter med sprøtt bacon, smeltet ost og frisk persille. En enkel og smakfull rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund mediumstore Yukon Gold-poteter (ca. 7,5 cm i diameter)
  • 2. 170 gram bacon (ca. 6 skiver), delt på langs, deretter kuttet i 1,5 cm biter
  • 3. 2 ss olivenolje
  • 4. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
  • 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1/4 kopp hakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220°C med risten i laveste posisjon. Gå rikelig over potetene med kaldt vann i en 4-liters kjele og tilsett 1 spiseskje salt. Kok opp, og la småkoke, delvis dekket, til potetene akkurat er møre når de stikkes med en liten skarp kniv, ca. 12 minutter. Sil av vannet. La potetene avkjøles til de er varme, deretter skrell og del dem i to på tvers. Stek bacon i en 30 cm tykk panne over middels varme, rør om, til det er gjennomstekt men fortsatt fleksibelt. La det renne av på kjøkkenpapir, og spar fettet i pannen. Pensle bunnen av en 38 x 25 cm stor, lav bakeform med olje og halvparten av baconfettet. Strø potetene med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og legg dem med snittflaten ned i bakeformen. Stek til undersidene er gyldne, ca. 30–35 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 190°C. Vend potetene, og strø over ost, bacon og hvitløk, og drypp med resten av baconfettet (hvis fettet stivner, varm det opp kort over middels varme). Stek til osten er smeltet, ca. 15 minutter. Strø over hakket persille.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220°C med risten i laveste posisjon.
  3. 33. Gå rikelig over potetene med kaldt vann i en 4-liters kjele og tilsett 1 spiseskje salt. Kok opp, og la småkoke, delvis dekket, til potetene akkurat er møre når de stikkes med en liten skarp kniv, ca. 12 minutter. Sil av vannet. La potetene avkjøles til de er varme, deretter skrell og del dem i to på tvers.
  4. 44. Kok bacon i en 30 cm tykk panne over middels varme, rør om, til det er gjennomstekt men fortsatt fleksibelt. La det renne av på kjøkkenpapir