Stekte gulrotbiffer på panne

Stekte gulrotbiffer på panne

Lær hvordan du lager smakfulle pan-seared gulrotsteaks. En enkel og sunn rett som passer perfekt til middag eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 teskje kosher salt
  • 2. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 3. 1/4 teskje malt koriander
  • 4. 1/4 teskje malt spisskummen
  • 5. 1/4 teskje røkt paprika
  • 6. 450 gram ekstra store gulrøtter (ca. 2–3), skrelt og delt i to på langs
  • 7. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 8. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 9. 1/2 sitron (til servering)
  • 10. 1 spiseskje hakkede persilleblader
  • 11. Lett havsalt (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220°C. Bland salt, pepper, koriander, spisskummen og paprika i en liten bolle. Gni gulrøttene inn med krydderblandingen, og reserver ¾ ts i bollen. Varm opp olje i en stor, ovnsfast, tung panne (helst støpejern) på middels høy varme til den glitrer. Legg gulrøttene med snittflaten ned og stek til de er sprø og har fått fin farge, ca. 5–6 minutter. Snu gulrøttene og overfør dem til ovnen. Stek til de er møre når du stikker en kniv inn, og har fått en fin, brun overflate, ca. 20–25 minutter. Sett pannen tilbake på komfyren over middels varme. Tilsett smør og den reserverte krydderblandingen, og når det er smeltet, bruk en skje til å pensle gulrøttene med krydret smør i ca. 3 minutter. Overfør gulrøttene til et serveringsfat eller del dem opp på tallerkener. Drypp med resten av det krydrede smøret fra pannen og press sitron over. Strø over hakket persille og havsalt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220°C. Bland salt, pepper, koriander, spisskummen og paprika i en liten bolle. Gni gulrøttene inn med krydderblandingen, og reserver ¾ ts i bollen.
  3. 33. Varm opp olje i en stor, ovnsfast, tung panne (helst støpejern) på middels høy varme til den glitrer. Legg gulrøttene med snittflaten ned og stek til de er sprø og har fått fin farge, ca. 5–6 minutter. Snu gulrøttene og overfør dem til ovnen. Stek til de er møre når du stikker en kniv inn, og har fått en fin, brun overflate, ca. 20–25 minutter. Sett pannen tilbake på komfyren over middels varme. Tilsett smør og den reserverte krydderblandingen, og når det er smeltet, bruk en sk