Forkullede løkblader

Forkullede løkblader

lær hvordan du lager charred onion petals - en deilig og enkel forrett med karamelliserte løkblader. perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 søte løk (som Vidalia; totalt omtrent 1,1 kg)
  • 2 spiseskjeer druekjerneolje eller vegetabilsk olje
  • Flakete havsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150°C. Halv løkene gjennom rotendene (ikke trim toppene). Fjern de ytterste papirlagene fra hver løk. Varm en stor støpejernspanne over høy varme. Tilsett olje og surr den rundt for å dekke pannen jevnt. (Oljen skal glitre og begynne å ryke nesten umiddelbart.) Legg løkhalvdelene med skjærsiden ned, og plasser dem tett sammen. Skru ned varmen til middels-lav og kok uten å røre, til skjærsidene er svarte, ca. 18–20 minutter. Overflatene vil se og lukte brent ut. Flytt pannen til ovnen og stek løkene til de innerste lagene ikke lenger er rå, men fortsatt faste, 10–15 minutter. Ta pannen ut av ovnen og overfør løkene til et stort, rissikkert stekebrett med skjærsiden opp. La løkene avkjøle seg litt, og trim deretter papirtoppene med kjøkkensaks. Skill lagene fra hverandre til individuelle blomsterblad; kast rotendene (noen midtstykker kan hende ikke bøyer seg, noe som er helt i orden). Legg blomsterbladene i ett lag og krydre med salt.