
Blandede grillede grønnsaker
Lær hvordan du lager deilige og fargerike blandede grillede grønnsaker. Perfekt som tilbehør eller vegetarrett på sommeren. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 røde eller gule paprikaer, delt i fire på langs
- 6 små auberginer (ca. 450 gram totalt), hver delt i 3 på langs
- tolv 1/4-tommers tykke på langs skiver av rødløk med rotendene intakte (ca. 4 løk)
- olivenolje til å pensle grønnsakene
Fremgangsmåte
- 1Pensle grønnsakene lett med oljen, grill dem i porsjoner på en rist plassert 10 centimeter over glødende kull, snu dem underveis, i 15 til 20 minutter, eller til de er møre, og overfør dem til et serveringsfat etter hvert som de er ferdige. Krydre grønnsakene med salt og pepper, og hold dem varme, dekket med folie. (Alternativt kan grønnsakene stekes i porsjoner på risten til en grillpanne under en forvarmet grill, ca. 10 centimeter fra varmen, snu dem underveis, i 10 til 15 minutter, og overfør dem til en langpanne med bakepapir plassert på nederste rille i ovnen etter hvert som de er ferdige.)