Pasta e Fagioli
oppskrift på pasta e fagioli, en klassisk italiensk rett med pasta og bønner. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ss olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 boks på 16 unser italienske plommetomater, drenert og hakket
- 2 ss finhakket fersk persille
- 1/2 ts tørket basilikum, smuldret
- 1/4 ts tørket oregano, smuldret
- 1 boks på 15 unser cannellini-bønner (hvite kidneybønner), skylt og drenert
- Salt og pepper
- N/A
- 8 unser makaroni (elbow macaroni), nylig kokt
- Revet parmesan
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og sautér til den er brun, ca. 2 minutter. Rør inn tomater og kok i 5 minutter. Tilsett persille, basilikum og oregano, og la det småkoke til tomatene er myke, under omrøring av og til og med å knuse tomatene med baksiden av en skje, i ca. 15 minutter. Tilsett bønner og kok til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha pastaen i en bolle. Vend den med resten av oljen. Hell sausen over og vend godt sammen. Server, med parmesan ved siden av.