Hello Fresh Mobile Banner
Shoyu Ramen

Shoyu Ramen

Lær hvordan du lager den autentiske shoyu ramen hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for ramen-elskere som ønsker en smakfull og mettende rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 biter tørket kombu
  • 2. 1/2 kopp redusert-salt soyasaus
  • 3. 2 spiseskjeer tørr sake
  • 4. 1 spiseskje mirin
  • 5. 1 1/2 pund benfri svinekam
  • 6. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 7. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 8. 2 pund kyllinghalser, ryggstykker og/eller vinger
  • 9. 1 pund svinekjakeribbe
  • 10. 2 bunt(er) vårløk, hakket
  • 11. 2 gulrøtter, skrelt og delt i biter
  • 12. 1 hvitløkshode, delt i to på tvers
  • 13. 1 1" stykke ingefær, skrelt og skivet
  • 14. 1/4 kopp bonito-flak
  • 15. 3 store egg
  • 16. 6 pakker med ferske, tynne og bølgete ramen-nudler (eller seks 3-unse pakker tørre)
  • 17. 1/2 kopp menma (fermenterte bambusskudd)
  • 18. 6 vårløk, tynnsnittet
  • 19. 3 ristede nori-ark, revet i to
  • 20. Chiliolje, ristede sesamolje og shichimi togarashi (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1To dager foran: Lag kombu dashi og tare
  2. 2Stockens kompleksitet kommer fra to elementer: kombu dashi (en kraft) og tare (en soyabasert blantur).*
  3. 3For dashi, kombiner kombu og 4 kvartaler kaldt vann i en stor bolle. Dekk til og la stå i romtemperatur i minst 8 timer og opptil 12 timer.
  4. 4For tare, bland soyasaus, sake og mirin i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet.
  5. 5Én dag i forveien: Forbered svineknoke
  6. 6Krydre svineknoken med salt og pepper. Rull sammen og knyt med kjøkkenhyssing med 5 cm mellomrom. (Dette hjelper med å holde kjøttet intakt under koking og gir runde, kompakte skiver.)
  7. 7Kok svineknoke og lag kraft
  8. 8Varm opp olje i en stor, tykk gryte (minst 8 kvart) over middels høy varme.
  9. 9Kok svineknoken, snu den jevnlig, til den er brun overalt, ca. 10-12 minutter.
  10. 10Tilsett kylling, spareribs, vårløk, gulrøtter, hvitløk, ingefær og bonito-flak.
  11. 11Fjern kombu fra dashi; kast det.
  12. 12Tilsett så mye kombu dashi som får plass i gryten når væsken koker (reserver resten).
  13. 13Kok opp, skru ned varmen, og la småkoke, skummende av og til, og tilsett resten av dashi etter hvert som væsken reduseres, til svineknoken er mør og kraften har redusert til ca. 2 liter, ca. 2 ½–3 timer.
  14. 14Avkjøl svineknoken og kraften
  15. 15Ta ut svineknoken av kraften og la den avkjøle.
  16. 16Pakk den tett inn i plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal brukes. (Kjøling gjør kjøttet lettere å skjære i skiver.)
  17. 17Sil kraften gjennom en finmasket sil over en annen stor gryte eller en stor bolle eller beholder; kast faststoffene (inkludert ribs og kylling).
  18. 18Dekk til og sett i