Ferske mais-tortillas

Ferske mais-tortillas

Lær hvordan du lager perfekte ferske mais tortillas hjemme. En enkel oppskrift som gir myke, smakfulle wraps, perfekte til tacos og burritos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper (eller mer) masa (mais-tortillablanding; helst Maseca-merke)
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • Vegetabilsk olje (til pensling)

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen masa og salt i en middels bolle. Rør inn 1 1/2 kopper vann; elt i bollen til deigen former seg. Deigen skal føles fast og elastisk, og se litt tørr ut (tenk Play-Doh). Tilsett mer vann, en spiseskje om gangen, hvis den er for smuldrete; tilsett litt mer masa hvis den er for våt. Mål opp 1 toppet spiseskje deig og trill den til en ball. Press den flatt i en tortillapresse kledd med en plastpose. Hvis tortillan smuldrer opp, er deigen for tørr (tilsett mer vann); hvis den setter seg fast i plasten, er deigen for våt (tilsett mer masa). Gjenta, og press ut to flere tortillalefser. Varm opp en stor støpejernsgryte på middels høy varme; pensle lett med olje. Stek 2-3 tortillalefser til de er brent i flekker og kantene begynner å krølle seg, i 1-2 minutter. Vend dem; stek gjennom, i ca. 15 sekunder. Overfør til et kjøkkenhåndkle; brett over for å holde dem varme. Gjenta, i porsjoner, med resten av deigen.
  2. 2Visp sammen masa og salt i en middels bolle. Rør inn 1 1/2 kopper vann; elt i bollen til deigen former seg. Deigen skal føles fast og elastisk, og se litt tørr ut (tenk Play-Doh). Tilsett mer vann, en spiseskje om gangen, hvis den er for smuldrete; tilsett litt mer masa hvis den er for våt.
  3. 3Mål opp 1 toppet spiseskje deig og trill den til en ball. Press den flatt i en tortillapresse kledd med en plastpose. Hvis tortillan smuldrer opp, er deigen for tørr (tilsett mer vann); hvis den setter seg fast i plasten, er deigen for våt (tilsett mer masa). Gjenta, og press ut to flere tortillalefser.
  4. 4Varm opp en stor støpejernsgryte på middels høy varme; pensle lett med