
Sørvestlige Tyrkia med hvitløks- og ancho-chilipasta og saus
oppskrift på smakfull sørvesttürkei med hvitløk-ancho chili-paste og saus. enkel å lage, perfekt for middagen. oppdag smakene fra sørvesttürkei i dag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 store hvitløksfedd
- 3 store tørkede ancho-chili, skylt, renset, frøet, revet i biter
- 1/2 kopp maisolje
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje honning
- 1 kalkun på 17 til 18 pund, hals og innmat satt til side
- 2 spiseskjeer maisolje
- 1 1/2 pund kalkunhals eller vinger, kuttet i 2,5 cm biter
- 1 stor løk, hakket
- 3 selleristilker, hakket
- 1 stor tomat, hakket
- 1 teskje hele allehånde bær
- 5 kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft
- 2 kopper (omtrent) hermetisk lavsalt kyllingkraft
- 6 spiseskjeer allsidig mel
- Cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1For å lage pasta: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Del hvitløkhodene i enkeltdeler (ikke skrell). Stikk en tannpirker inn i hver enkelt del én gang. Spre hvitløken på et bakepapirkledd stekebrett; roast den til den er mør og begynner å bli brun, ca. 25 minutter. La den avkjøle i 5 minutter. Skrell hvitløken, og kutt av den harde tuppen på hver del. Fyll en målebeger på 1/2 kopp med nok hvitløk til å fylle (ca. 40 fedd); sett til side resten av hvitløken. Kjør 1/2 kopp hvitløk i en foodprocessor til den er grovhakket til en grov puré. I mellomtiden, legg chili i en liten kjele. Tilsett nok vann til å dekke chili. La det småkoke på middels lav varme til chiliene er myke og mesteparten av vannet har fordampet, ca. 15 minutter. Tilsett chili-blandingen, olje, spisskummen og honning i foodprocessoren med hvitløken. Kjør til det er jevnt. Smak til med salt og pepper. (Kan lages 1 uke i forveien. Dekk pastaen og hvitløken til, og oppbevar i kjøleskapet.)
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Del hvitløkhodene i enkeltdeler (ikke skrell). Stikk en tannpirker inn i hver enkelt del én gang. Spre hvitløken på et bakepapirkledd stekebrett; roast den til den er mør og begynner å bli brun, ca. 25 minutter. La den avkjøle i 5 minutter. Skrell hvitløken, og kutt av den harde tuppen på hver del. Fyll en målebeger på 1/2 kopp med nok hvitløk til å fylle (ca. 40 fedd); sett til side resten av hvitløken. Kjør 1/2 kopp hvitløk i en foodprocessor til den er grovhakket til en grov puré.
- 3I mellomtiden, legg chili i en liten