Tandooristil kylling

Tandooristil kylling

Lær hvordan du lager tandoori-style kylling hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett. Enkel å følge og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1,5 spiseskje paprika
  • 2. 1,5 spiseskje gurkemeie
  • 3. 1,5 spiseskje malt spisskummen
  • 4. 1,5 spiseskje garam masala
  • 5. 2 spiseskjeer salt
  • 6. 2,5 teskjeer malt kardemomme
  • 7. 2 teskjeer cayennepepper
  • 8. 8 store kyllinglår med bein, skinn fjernet
  • 9. 8 store kyllingbryst med bein, skinn fjernet
  • 10. 4 kopper naturell, helmelk yoghurt
  • 11. 2 store løk, grovt revet

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Bland de første 7 ingrediensene i en liten bolle for å blande. Bruk en skarp kniv og lag tre diagonale snitt, 3/4 tommer dype, i hvert kyllingstykke. Fordel kyllingen mellom to store boller og gni inn krydderblandingen. La stå i 10 minutter. Fordel yoghurt og løk mellom de samme bollene. Vend kyllingen i blandingen slik at den blir dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Legg aluminiumsfolie på to stekeplater med høye kanter; plasser avkjølingsrist på de forberedte stekeplatene. Bruk en hullsleiv og overfør kyllinglårene til den ene platen og kyllingbrystene til den andre, og pass på at stykkene ligger litt fra hverandre (sørg for at kyllingstykkene ikke berører hverandre og er dekket av yoghurtblandingen). Stek til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 30 minutter for brystene og ca. 40 minutter for lårene. (Kyllingen kan lages én dag i forveien. La den avkjøles, dekk den til, og oppbevar den i kjøleskapet.) Legg kyllingen på et stort serveringsfat. Server kald eller i romtemperatur.
  4. 42. Bland de første 7 ingrediensene i en liten bolle for å blande. Bruk en skarp kniv og lag tre diagonale snitt, 3/4 tommer dype, i hvert kyllingstykke. Fordel kyllingen mellom to store boller og gni inn krydderblandingen. La stå i 10 minutter. Fordel yoghurt og løk mellom de samme bollene. Vend kyllingen i blandingen slik at den blir dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  5. 53. Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Legg aluminiumsfolie på to stekeplater med