
Grillet asparges med Gorgonzola-smør
Lær hvordan du lager en smakfull forrett med grillede asparges og kremet gorgonzola-smør. Perfekt for sommerens middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp (lett pakket) smuldret Gorgonzolost
- 6 spiseskjeer (3/4 stang) smør, romtemperert
- 1 teskje fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 900 gram asparges, trimmed
Fremgangsmåte
- 1Rør Gorgonzolasaus, smør og sitronsaft sammen i en middels stor bolle for å blande. Krydre med salt og pepper etter smak. Dekk til og sett i kjøleskapet. (Gorgonzolasmør kan lages to dager i forveien. Oppbevares kjølig.) Forbered grillen (med høy varme). Visp inn olje, basilikum og hvitløk i en liten bolle. Fordel aspargesen i ett lag i en ildfast form. Hell over olje- og urtemiks og vend for å dekke. Strø over salt og pepper. Overfør aspargesen til grillen. Grill til den er brent på alle sider, vend av og til, i ca. 4 minutter. Overfør til tallerkener. Topp aspargesen med litt Gorgonzolasmør og server.
- 2Rør Gorgonzolasaus, smør og sitronsaft sammen i en middels stor bolle for å blande. Krydre med salt og pepper etter smak. Dekk til og sett i kjøleskapet. (Gorgonzolasmør kan lages to dager i forveien. Oppbevares kjølig.)
- 3Forbered grillen (med høy varme). Visp inn olje, basilikum og hvitløk i en liten bolle. Fordel aspargesen i ett lag i en ildfast form. Hell over olje- og urtemiks og vend for å dekke. Strø over salt og pepper. Overfør aspargesen til grillen. Grill til den er brent på alle sider, vend av og til, i ca. 4 minutter. Overfør til tallerkener. Topp aspargesen med litt Gorgonzolasmør og server.