
Pasta med kremet vill soppsaus
oppskrift på pasta med kremet vill sopp saus. en smakfull og kremet pastarett som passer perfekt til hverdags og helg. enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 unse tørkede ville sopper (for eksempel porcini, moreller eller shiitake)
- 2. 1 kopp kokende vann
- 3. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 4. 1/2 kopp pisket krem
- 5. 3/4 teskje tørket estragon
- 6. 1/2 kopp tynne skiver av grønn løk
- 7. 1 teskje fersk sitronsaft
- 8. 8 unger fersk eller tørket tynn pasta (for eksempel linguine)
Fremgangsmåte
- 11. Legg sopp i en liten bolle. Hell over kokende vann. Dekk til og la stå til soppen mykner, ca. 15 minutter. Ta soppen opp av væsken; sett til side væsken som har blitt brukt til å bløtlegge soppen. Hakk soppen grovt; kast eventuelle seige stilker. Bland vin og sopp i en stor, tykk stekepanne. Kok opp til vinen er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett fløte og estragon. Hell sakte i soppevannet, og la sedimentet bli igjen i bunnen av bollen. Kok opp til sausen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 5 minutter. Bland inn grønn løk og sitronsaft. Krydre med salt og pepper. I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av pastaen. Tilsett pastaen i sausen; vend forsiktig slik at den blir dekket, og server.