Pasta med kremet vill soppsaus

Pasta med kremet vill soppsaus

oppskrift på pasta med kremet vill sopp saus. en smakfull og kremet pastarett som passer perfekt til hverdags og helg. enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 unse tørkede ville sopper (for eksempel porcini, moreller eller shiitake)
  • 2. 1 kopp kokende vann
  • 3. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 4. 1/2 kopp pisket krem
  • 5. 3/4 teskje tørket estragon
  • 6. 1/2 kopp tynne skiver av grønn løk
  • 7. 1 teskje fersk sitronsaft
  • 8. 8 unger fersk eller tørket tynn pasta (for eksempel linguine)

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg sopp i en liten bolle. Hell over kokende vann. Dekk til og la stå til soppen mykner, ca. 15 minutter. Ta soppen opp av væsken; sett til side væsken som har blitt brukt til å bløtlegge soppen. Hakk soppen grovt; kast eventuelle seige stilker. Bland vin og sopp i en stor, tykk stekepanne. Kok opp til vinen er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett fløte og estragon. Hell sakte i soppevannet, og la sedimentet bli igjen i bunnen av bollen. Kok opp til sausen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 5 minutter. Bland inn grønn løk og sitronsaft. Krydre med salt og pepper. I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av pastaen. Tilsett pastaen i sausen; vend forsiktig slik at den blir dekket, og server.