Grillede plommer med lønnesirup og kaneltoast

Grillede plommer med lønnesirup og kaneltoast

oppskrift på broiled plums med søt lønnesirup og sprø kanel toast. perfekt som en søt avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 skiver (1/2 tomme tykke) av challah- eller stor briochebrød
  • 3/4 stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje kanel
  • 6 faste, modne mellomstore røde eller svarte plommer (680 g), delt i to på langs og kjernet ut
  • 3/4 kopp rent lønnesirup, varmet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C. Pensl den ene siden av hver brødskive med smør og legg skivene, med smørsiden opp, på et bakepapirkledd stekebrett. Rør sammen sukker og kanel, og strø det jevnt over brødet. Rist brødet i midten av ovnen til det er sprøtt og gyldent på toppen, ca. 7 minutter. Del ristet brød diagonalt. Forvarm grillen. Dypp den kuttede siden av hver plomme i lønnesirup, og legg deretter plommene, med kutt siden opp, på en smurt grillrist. Grill plommene 10–13 cm fra varmen til de er gylne, i 3–5 minutter. Varm resten av sirupen over moderat varme til den er varm. Server plommene på kanelristet brød, med resten av sirupen dryppet over.
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C.
  3. 3Pensl den ene siden av hver brødskive med smør og legg skivene, med smørsiden opp, på et bakepapirkledd stekebrett. Rør sammen sukker og kanel, og strø det jevnt over brødet. Rist brødet i midten av ovnen til det er sprøtt og gyldent på toppen, ca. 7 minutter. Del ristet brød diagonalt.
  4. 4Forvarm grillen.
  5. 5Dypp den kuttede siden av hver plomme i lønnesirup, og legg deretter plommene, med kutt siden opp, på en smurt grillrist. Grill plommene 10–13 cm fra varmen til de er gylne, i 3–5 minutter. Varm resten av sirupen over moderat varme til den er varm.
  6. 6Server plommene på kanelristet brød, med resten av sirupen dryppet over.