
Tre-Chile Harissa
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel three-chile harissa. Perfekt som krydder til kjøtt, grønnsaker og supper. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 unser tørkede guajillo-chili (ca. 7 store eller 15 små), frø fjernet, revet i 2,5 cm store biter
- 1 unser chipotle-chili (ca. 9 middels eller 14 små), frø fjernet, revet i 2,5 cm store biter
- 1 spiseskje nigellafrø
- 1 teskje korianderfrø
- 2 hvitløksfedd
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje Aleppo-pepper eller 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 spiseskjeer champagne- eller hvitvinseddik
- Nigellafrø kan finnes i indiske butikker, noen supermarkeder eller på nettet.
- En krydtermølle eller en morter og støter
Fremgangsmåte
- 1Legg guajillo- og chipotlechili i en stor varmebestandig bolle, og hell kokende vann over slik at det dekker. La chilikene trekke til de er myke, ca. 40–45 minutter; sil av vannet. Mal nigellafrø og korianderfrø i en krydderkvern eller med en morter og støter. Overfør til en foodprocessor og tilsett hvitløk, spisskummen, salt og Aleppopepper, og puls til hvitløken er veldig finhakket. Tilsett chilikene og puls til de er hakket. Tilsett olje og eddik, og puls bare til det er blandet (blandingen skal ha en grov pastaaktig konsistens).
- 2Legg guajillo- og chipotlechili i en stor varmebestandig bolle, og hell kokende vann over slik at det dekker. La chilikene trekke til de er myke, ca. 40–45 minutter; sil av vannet.
- 3Mal nigellafrø og korianderfrø i en krydderkvern eller med en morter og støter. Overfør til en foodprocessor og tilsett hvitløk, spisskummen, salt og Aleppopepper, og puls til hvitløken er veldig finhakket. Tilsett chilikene og puls til de er hakket. Tilsett olje og eddik, og puls bare til det er blandet (blandingen skal ha en grov pastaaktig konsistens).
- 4Forberedelse: Harissa kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 5Harissa kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.