
Havets kamskjell med krydret bacon
oppskrift på sea scallops med krydret bacon, perfekt som forrett eller elegant middagsrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 6 spiseskjeer mørkebrunt sukker, pakket
- 2. 1 spiseskje karri (helst Madras)
- 3. 1/2 teskje cayennepepper
- 4. 14 skiver bacon (ca. 340 g)
- 5. 14 store sjøscallops (ca. 450 g), eventuelt fjernet seig fiber fra siden av hver og delt i to
- 6. Spesialutstyr: 28 trepinner
Fremgangsmåte
- 11. Bland brunt sukker, karri og cayenne i en bolle til det er godt blandet. Kok bacon i to omganger i en 30 cm tung stekepanne over moderat varme til noe fett har smeltet ut og kantene begynner å bli brune, men baconet fortsatt er fleksibelt, omtrent 2 minutter per omgang. Overfør baconet til tørkepapir for å renne av og avkjøle. Forvarm grillen og pensle lett oppå racken på en grillrist (ikke dekk med folie). Kutt baconet i to på tvers. Fordel sukkerblandingen jevnt på skivene, og trykk lett for å få det til å feste seg. Plasser en halv scallop, med snittflaten ned, på hver skive av sukkerbelagt bacon, og pakk baconet rundt scallopen og fest med en tannpirker. Overfør til en oljet rist i en grillrist. Grill scallops, med baconet ned, 4 til 5 tommer fra varmekilden, og snu en gang, til baconet er brunt og scallopen er ugjennomsiktig, totalt ca. 6 minutter. Server umiddelbart.