
Herb Gnocchi
Lær hvordan du lager herb gnocchi, en deilig og aromatisk rett perfekt for en rask middag. Enkle trinn og tips for perfeksjon.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper vann
- 2. 12 spiseskjeer (6 unser) usaltet smør
- 3. 1 spiseskje pluss 1 teskje kosher-salt
- 4. 2 kopper hvetemel, siktet
- 5. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 6. 1 spiseskje hakket chervil
- 7. 1 spiseskje hakket gressløk
- 8. 1 spiseskje hakket persille
- 9. 1 spiseskje hakket estragon
- 10. 1 kopp løsrevet, revet Comté- eller Emmental-ost
- 11. 5 til 6 store egg
Fremgangsmåte
- 1Set opp en kraftig kjøkkenmaskin med eltepisker. Ha alle ingrediensene klare før du begynner å koke. Bland vann, smør og 1 teskje salt i en middels stor kjele og kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen til middels, tilsett melet på en gang, og rør raskt med en stiv varmebestandig eller tresleiv til deigen trekker seg fra sidene av kjelen og bunnen er ren, uten at deigen setter seg fast. Deigen skal være blank og glatt, men fortsatt fuktig. Nok fukt må fordampe fra deigen slik at den kan absorbere mer fett når eggene tilsettes: Fortsett å røre i omtrent 5 minutter, juster varmen etter behov for å unngå at deigen blir brunt. En tynn hinne vil dannes på bunnen og sidene av kjelen. Når nok fukt har fordampet, vil det dampe opp fra deigen, og aromaen av kokt mel vil bli merkbar. Umiddelbart overfør deigen til kjøkkenmaskinens bolle. Tilsett sennep, urter og 1 ss salt. Kjør maskinen i noen sekunder for å blande ingrediensene og slippe ut litt av varmen, før du tilsetter osten. Med maskinen på laveste hastighet, tilsett 3 egg, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg til det er helt innarbeidet før neste egg tilsettes. Øk hastigheten til middels og tilsett ytterligere 2 egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver. Slå av maskinen. Bruk en slikkepott av gummi til å løfte noe av deigen, og vri på slikkepotten slik at deigen renner av. Den skal bevege seg veldig sakte nedover slikkepotten; hvis den ikke beveger seg i det hele tatt eller er veldig tørr og faller av i klumper, pisk inn et ekstra egg. Plasser deigen i en stor kakepose med en 5/8-tommers glatt tipp, og la den hvile i ca. 30 minutter ved romtemperatur. (Hvis du har en liten kakepose, fyll den med halvparten av de