
Rumduftende marmorkake
Lær hvordan du lager en deilig rum-scented marble cake. En perfekt kombinasjon av myk kake og aromatiske ruter, ideell for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 2/3 kopper hvetemel (skje melet opp i en tørrmålskopp og jevn ut)
- 1 2/3 kopper sukker
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 350 gram (3 staver) usaltet smør, myknet
- 7 store egg
- 3 spiseskjeer mørk rom
- 2 spiseskjeer mørk rom
- 2 spiseskjeer melk
- 1/2 teskje natron
- 175 gram (6 oz) bittersøt sjokolade, smeltet og avkjølt
- 2 kopper grunnrøre
- 1 (12-hulls) tube- eller bundtform, smurt og dekket med fin, tørr brødsmuler, og sprayet med vegetabilsk oljespray
Fremgangsmåte
- 1Sett en rist i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 160°C (325°F).
- 2I en bolle til en elektrisk mikser, bland mel, sukker, bakepulver og salt. Rør godt for hånd for å blande. Tilsett smør. Pisk blandingen på lav hastighet med flatpiskeren til den er en jevn, tykk pasta, ca. 1–2 minutter.
- 3Visp egg og rom sammen. På middels hastighet, pisk inn en tredjedel av eggblandingen i mel- og smørblandingen. Pisk i 1 minutt.
- 4Stopp og skrap ned i bollen og på vispene. Tilsett halvparten av eggblandingen og pisk i 2 minutter. Gjenta med den andre halvparten.
- 5Fjern bollen fra mikseren og bruk en stor slikkepott til å gi røren en siste omrøring.
- 6Til sjokoladedeigen, bland rom, melk og natron i en middels stor bolle. Visp godt for å løse opp natronet. Rasp inn sjokoladen og visp godt. Tilsett de 2 koppene av baserøren i sjokoladedeigen og visp godt for å blande.
- 7Skrap ut halvparten av den resterende baserøren i den forberedte kaken, og jevn ut toppen. Dekk med sjokoladedeigen, og prøv å få et så jevnt lag som mulig. Til slutt, legg på resten av baserøren og jevn ut toppen. Bruk en bredbladet kniv eller en tynn metallspatel til å lage marmorerte mønster i røren: Sett kniven inn i røren ved den sentrale hullet, med den flate siden av bladet vendt mot deg. Dra bladet gjennom røren ned til bunnen av formen, opp og ut av siden nærmest deg, og gjenta bevegelsen hver tomme eller så rundt formen, og lag en spiral i røren, nesten som om du brettet inn eggehviter. Stopp når du er tilbake ved utgangspunktet. Ikke prøv å jevne ut toppen, da kan marmoren bli